• Aktivnosti
 • Oglasi - konkursi
 • Potrage
 • Linkovi
 • Arhiva
 • 
  Obaveštenje

  OBAVEŠTENJE - Pasoši

  Od 3. novembra 2008. godine u svim Policijskim upravama i Policijskim stanicama Ministarstva unutrašnjih poslova, isključivo se primaju zahtevi za izdavanje pasoša na “novom” obrascu, u skladu sa Zakonom o putnim ispravama i Pravilnikom o putnim ispravama.

  Imajući u vidu da je zakonski rok za izdavanje pasoša 30 dana, od dana podnošenja zahteva, apelujemo na građane da blagovremeno prikupe svu potrebnu dokumentaciju radi izdavanja pasoša u zakonskom roku.

  U izuzetno hitnim slučajevima (potreba za hitnim lečenjem u inostranstvu, obaveštenje o smrti ili teškoj bolesti člana uže porodice, neodložan službeni put) ili iz drugih opravdanih razloga, ako su uz zahtev priloženi dokazi koji potvrđuju razloge hitnosti, nadležni organ je dužan da putnu ispravu izda najkasnije u roku od 48 sati od trenutka podnošenja zahteva.

  Radno vreme šaltera u policijskim stanicama je od 08,00 do 20,00 časova radnim danom i subotom, a moguće je i zakazivanje termina za podnošenje zahteva.

  U Beogradu se zahtevi mogu podneti u bilo kojoj policijskoj stanici na teritoriji Grada, a u Novom Sadu i Nišu, to se može učiniti i u sedištu i u policijskim ispostavama.

  Zbog opredeljenja velikog broja građana za ličnu kartu sa čipom, MUP je uputio poziv ministarstvima zdravlja, rada i socijalne politike, kao i državne uprave i lokalne samouprave, da nabave čitače elektronskih, čipovanih karata.

  Građani se o izdavanju biometrijskih ličnih karata i pasoša mogu detaljno informisati na veb sajtu MUP-a, na oglasnim tablama u policijskim stanicama, a u saradnji sa Telekomom Srbije, uveden je i besplatni govorni servis, na broj telefona 0800-000092, sa osnovnim informacijama o ličnim dokumentima.

  * * *

  Narodna skupština Republike Srbije je 22. 12. 2008. godine, usvojila Zakon o izmeni Zakona o putnim ispravama, kojim se rok važenja pasoša izdatih na starom obrascu produžava do 31. 12. 2009. godine.

  na vrh strane

  
  NAJAVE DOGAĐAJA
  VESTI
  17. 8. 2009. - NAJAVA DOGAĐAJA
  Broj: 117/09


  Prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Grada Beograda Dragan Đilas potpisaće u utorak, 18. avgusta 2009. godine, Protokol kojim se definiše novčana pomoć u iznosu od 200.000.000,00 dinara, koju Skupština grada dodeljuje Policijskoj upravi za grad Beograd u cilju unapređenja uslova rada i funkcionisanja ove uprave. Ova nočvana sredstva su, prema prioritetnim potrebama, namenjena opremanju Policijske uprave za grad Beograd, odnosno kriminalističke policije, saobraćajne policije, interventne brigade, rečne policije i Uprave za zaštitu i spasavanje. Protokol će biti potpisan u 11.00 časova u Starom dvoru (ul. Dragoslava Jovanović 2). Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da proprate ovaj događaj.

  **********************
  SAOPŠTENJA
  MUP
  PU za grad Beograd
  Područne policijske uprave
  Konferencija za novinare
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs