• Активности
 • Огласи - конкурси
 • Потраге
 • Линкови
 • Архива
 • 
  Oбавештење

  ОБАВЕШТЕЊЕ - Пасоши

  3. новембра 2008. године у свим Полицијским управама и Полицијским станицама Министарства унутрашњих послова, искључиво се примају захтеви за издавање пасоша на “новом” обрасцу, у складу са Законом о путним исправама и Правилником о путним исправама.

  Имајући у виду да је законски рок за издавање пасоша 30 дана, од дана подношења захтева, апелујемо на грађане да благовремено прикупе сву потребну документацију ради издавања пасоша у законском року.

  У изузетно хитним случајевима (потреба за хитним лечењем у иностранству, обавештење о смрти или тешкој болести члана уже породице, неодложан службени пут) или из других оправданих разлога, ако су уз захтев приложени докази који потврђују разлоге хитности, надлежни орган је дужан да путну исправу изда најкасније у року од 48 сати од тренутка подношења захтева.

  Радно време шалтера у полицијским станицама је од 08,00 до 20,00 часова радним даном и суботом, а могуће је и заказивање термина за подношење захтева.

  У Београду се захтеви могу поднети у било којој полицијској станици на територији Града, а у Новом Саду и Нишу, то се може учинити и у седишту и у полицијским испоставама.

  Због опредељења великог броја грађана за личну карту са чипом, МУП је упутио позив министарствима здравља, рада и социјалне политике, као и државне управе и локалне самоуправе, да набаве читаче електронских, чипованих карата.

  Грађани се о издавању биометријских личних карата и пасоша могу детаљно информисати на веб сајту МУП-а, на огласним таблама у полицијским станицама, а у сарадњи са Телекомом Србије, уведен је и бесплатни говорни сервис, на број телефона 0800-000092, са основним информацијама о личним документима.

  * * *

  Народна скупштина Републике Србије је 22. 12. 2008. године, усвојила Закон о измени Закона о путним исправама, којим се рок важења пасоша издатих на старом обрасцу продужава до 31. 12. 2009. године.

  на врх стране

  
  НАЈАВЕ ДОГАЂАЈА
  ВЕСТИ
  17. 8. 2009. - НАЈАВА ДОГАЂАЈА
  Број: 117/09


  Први потпредседник Владе - заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и градоначелник Града Београда Драган Ђилас потписаће у уторак, 18. августа 2009. године, Протокол којим се дефинише новчана помоћ у износу од 200.000.000,00 динара, коју Скупштина града додељује Полицијској управи за град Београд у циљу унапређења услова рада и функционисања ове управе. Ова ночвана средства су, према приоритетним потребама, намењена опремању Полицијске управе за град Београд, односно криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, интервентне бригаде, речне полиције и Управе за заштиту и спасавање. Протокол ће бити потписан у 11.00 часова у Старом двору (ул. Драгослава Јовановић 2). Позивамо новинаре, сниматеље и фоторепортере да пропрате овај догађај.
  САОПШТЕЊА
  МУП
  ПУ за град Београд
  Подручне полицијске управе
  Конференција за новинаре
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs