• Aktivnosti
 • Oglasi - konkursi
 • Potrage
 • Linkovi
 • Arhiva
 •  Najčešća pitanja >Držanje i nošenje oružja


  Držanje i nošenje oružja

  U skladu sa članom 11a. Zakona o oružju i municiji, oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri kal. 5,6 i većeg) može da nosi lice koje poseduje oružni list i dozvolu za nošenje tog oružja, dok je za držanje i nošenje ostalog oružja potrebno da lice poseduje samo oružni list.

  Nošenje oružja za ličnu bezbednost odobrava se rešenjem ako se utvrdi da postoje izuzetno opravdani razlozi za zaštitu lične bezbednosti podnosioca zahteva. Dozvola se izdaje na pet godina, a može se oduzeti i pre isteka roka ukoliko prestanu razlozi zbog kojih je izdata.  na vrh strane

  
  NAJAVE DOGAĐAJA
  VESTI
  17. 8. 2009. - NAJAVA DOGAĐAJA
  Broj: 117/09


  Prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Grada Beograda Dragan Đilas potpisaće u utorak, 18. avgusta 2009. godine, Protokol kojim se definiše novčana pomoć u iznosu od 200.000.000,00 dinara, koju Skupština grada dodeljuje Policijskoj upravi za grad Beograd u cilju unapređenja uslova rada i funkcionisanja ove uprave. Ova nočvana sredstva su, prema prioritetnim potrebama, namenjena opremanju Policijske uprave za grad Beograd, odnosno kriminalističke policije, saobraćajne policije, interventne brigade, rečne policije i Uprave za zaštitu i spasavanje. Protokol će biti potpisan u 11.00 časova u Starom dvoru (ul. Dragoslava Jovanović 2). Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da proprate ovaj događaj.

  **********************
  SAOPŠTENJA
  MUP
  PU za grad Beograd
  Područne policijske uprave
  Konferencija za novinare
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs