• Aktivnosti
 • Oglasi - konkursi
 • Potrage
 • Linkovi
 • Arhiva
 •  Dokumenta građana > Biometrijska lična karta > Prednosti biometrijskih dokumenata

  PREDNOSTI BIOMETRIJSKIH DOKUMENATA

  Uvođenjem novog identifikacionog dokumenta – lične karte, obezbediće se smanjenje mogućnosti falsifikovanja i zloupotrebe samog dokumenta, pouzdano i bezbedno ostvarivanje funkcije autentičnosti vlasnika dokumenta, zaštita integriteta podataka i neporecivost i zaštita tajnosti podataka.

  Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje lične karte lice kome se izdaje lična karta u zahtevu posebno navodi da li je saglasno da se u obrazac lične karte ugradi kontaktni mikrokontroler (čip).

  NAPOMENA:

  · Građanima koji poseduju ličnu kartu na obrascu sa ugrađenim čipom (kontaktni mikrokontroler), podaci o prebivalištu i adresi stana lica ne upisuju se na obrazac lične karte već se samo u čip, pa pri promeni adrese nisu u obavezi da podnose zahtev za zamenu lične karte i ponovo uplaćuju takse, već se ova promena vrši samo u čipu.
  · Građani koji se opredele za ličnu kartu na obrascu u kome nije ugrađen čip, prilikom promene prebivališta, odnosno adrese stana, moraju podneti zahtev za izdavanje nove lične karte i prethodnu ličnu kartu zameniti, jer ne postoji mogućnost zamene adrese na obrascu.


  na vrh strane

  
  NAJAVE DOGAĐAJA
  VESTI
  17. 8. 2009. - NAJAVA DOGAĐAJA
  Broj: 117/09


  Prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Grada Beograda Dragan Đilas potpisaće u utorak, 18. avgusta 2009. godine, Protokol kojim se definiše novčana pomoć u iznosu od 200.000.000,00 dinara, koju Skupština grada dodeljuje Policijskoj upravi za grad Beograd u cilju unapređenja uslova rada i funkcionisanja ove uprave. Ova nočvana sredstva su, prema prioritetnim potrebama, namenjena opremanju Policijske uprave za grad Beograd, odnosno kriminalističke policije, saobraćajne policije, interventne brigade, rečne policije i Uprave za zaštitu i spasavanje. Protokol će biti potpisan u 11.00 časova u Starom dvoru (ul. Dragoslava Jovanović 2). Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da proprate ovaj događaj.

  **********************
  SAOPŠTENJA
  MUP
  PU za grad Beograd
  Područne policijske uprave
  Konferencija za novinare
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs