• Активности
 • Огласи - конкурси
 • Потраге
 • Линкови
 • Архива
 •  Документа грађана > Биометријска лична карта > Предности биометријских докумената

  ПРЕДНОСТИ БИОМЕТРИЈСКИХ ДОКУМЕНАТА

  Увођењем новог идентификационог документа – личне карте, обезбедиће се смањење могућности фалсификовања и злоупотребе самог документа, поуздано и безбедно остваривање функције аутентичности власника документа, заштита интегритета података и непорецивост и заштита тајности података.

  Приликом подношења захтева за издавање личне карте лице коме се издаје лична карта у захтеву посебно наводи да ли је сагласно да се у образац личне карте угради контактни микроконтролер (чип).

  НАПОМЕНА:

  · Грађанима који поседују личну карту на обрасцу са уграђеним чипом (контактни микроконтролер), подаци о пребивалишту и адреси стана лица не уписују се на образац личне карте већ се само у чип, па при промени адресе нису у обавези да подносе захтев за замену личне карте и поново уплаћују таксе, већ се ова промена врши само у чипу.
  · Грађани који се определе за личну карту на обрасцу у коме није уграђен чип, приликом промене пребивалишта, односно адресе стана, морају поднети захтев за издавање нове личне карте и претходну личну карту заменити, јер не постоји могућност замене адресе на обрасцу.
  на врх стране

  
  НАЈАВЕ ДОГАЂАЈА
  ВЕСТИ
  17. 8. 2009. - НАЈАВА ДОГАЂАЈА
  Број: 117/09


  Први потпредседник Владе - заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и градоначелник Града Београда Драган Ђилас потписаће у уторак, 18. августа 2009. године, Протокол којим се дефинише новчана помоћ у износу од 200.000.000,00 динара, коју Скупштина града додељује Полицијској управи за град Београд у циљу унапређења услова рада и функционисања ове управе. Ова ночвана средства су, према приоритетним потребама, намењена опремању Полицијске управе за град Београд, односно криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, интервентне бригаде, речне полиције и Управе за заштиту и спасавање. Протокол ће бити потписан у 11.00 часова у Старом двору (ул. Драгослава Јовановић 2). Позивамо новинаре, сниматеље и фоторепортере да пропрате овај догађај.
  САОПШТЕЊА
  МУП
  ПУ за град Београд
  Подручне полицијске управе
  Конференција за новинаре
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs