• Активности
 • Огласи - конкурси
 • Потраге
 • Линкови
 • Архива
 •  Документа грађана > Биометријска лична карта > Апликација "Читач електронске личне карте"  У склопу преласка на нова електронска идентификациона документа Министарство је ставило на располагање апликацију за ишчитавање са чипа електронске личне карте јавно доступних података о грађанину.

  ЧЕЛИК апликација је намењена превасходно привредним субјектима који у свом пословању са лицима траже идентификацију грађанина.

  ЧЕЛИК апи намењен је превасходно програмерским кућама за интеграцију у
  пословним системима.

  Примедбе и сугестије можете послати на muprs@mup.sr.gov.yu

  Апликација "Читач електронске личне карте" са упутством (zip формат, 1.46MB)

  АПИ "Читач електронске личне карте" са упутством (zip формат, 506KB)  на врх стране

  
  НАЈАВЕ ДОГАЂАЈА
  ВЕСТИ
  17. 8. 2009. - НАЈАВА ДОГАЂАЈА
  Број: 117/09


  Први потпредседник Владе - заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и градоначелник Града Београда Драган Ђилас потписаће у уторак, 18. августа 2009. године, Протокол којим се дефинише новчана помоћ у износу од 200.000.000,00 динара, коју Скупштина града додељује Полицијској управи за град Београд у циљу унапређења услова рада и функционисања ове управе. Ова ночвана средства су, према приоритетним потребама, намењена опремању Полицијске управе за град Београд, односно криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, интервентне бригаде, речне полиције и Управе за заштиту и спасавање. Протокол ће бити потписан у 11.00 часова у Старом двору (ул. Драгослава Јовановић 2). Позивамо новинаре, сниматеље и фоторепортере да пропрате овај догађај.
  САОПШТЕЊА
  МУП
  ПУ за град Београд
  Подручне полицијске управе
  Конференција за новинаре
  
  Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд
  +381 (0)11 3062000 • muprs@mup.gov.rs