**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova
Značka ministarstva 


BIRO ZA STRATEŠKO PLANIRANJE


Biro za strateško planiranje obavlja poslove strateškog planiranja, strateške analize, koordinacije reformskih projekata i institucionalne izgradnje Ministarstva unutrašnjih poslova. Ima zadatak da usmerava, prati i koordinira reformske procese u svim oblastima rada Ministarstva i sagledava stanje i položaj Ministarstva kao celine.


Strateško planiranje je proces kojim bi objektivno trebalo utvrditi poziciju Ministarstva u ovom trenutku, definisati ciljeve koje želimo da postignemo, kao i korake koje bi trebalo preduzeti da bi se ovi ciljevi ostvarili. Biro vrši analizu postojećeg stanja, postavljanje strategijskih pravaca i ciljeva, definiše strategije koje bi trebalo implementirati i stratešku kontrolu i upravljanje.


Zakonom o policiji propisano je da Ministarstvo usvoji dokument "Strateški plan policije". Pravilnim planiranjem i definisanjem mogu se identifikovati grupe poslova, podeliti zaduženja i funkcionalno povezati organizacione jedinice u cilju što efikasnije komunikacije i koordiniranja svih aktivnosti. Mnogi procesi se mogu staviti pod kontrolu i izbeći nepravovremeno reagovanje, bespotreban rad i angažovanje radnika i nepovoljni rezultati. S obzirom da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova obavljaju operativni i strateški poslovi, samo sistematski usklađenim obavljanjem ovih poslova, Ministarstvo kao celina može da postigne još bolje rezultate.


Da bi dokumenti strategije bili razumljivi i prihvaćeni od korisnika, u Birou za strateško planiranje radi idabran tim ljudi koji imaju radno iskustvo iz različitih oblasti rada Ministarstva, jer su im znanja o poslovima određene linije rada neophodna, kao i veština pisanja projekata i sposobnost dobre komunikacije.


Šef Biroa za strateško planiranje u Kabinetu ministra je Aleksandra Stojanović

 Kontakt


Telefon 011/ 3131719

 

Elektronska adresa: stratesko.planiranje@mup.gov.rs