**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova
Znak SAJ-a 


NADLEŽNOST


Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena najsavremenijom specijalističkom opremom, namenjena za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite Republike Srbije i njenih građana. To se pre svega odnosi na borbu protiv terorizma na taktičkom nivou, kao i pružanje asistencije Upravi kriminalističke policije i drugim organizacionim jedinicama MUP-a prilikom hapšenja kriminalaca i kriminalnih grupa, posebno u situacijama gde se očekuje pružanje otpora vatrenim oružjem.


Iskustvo dugo tri decenije i program obuke po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, doprineli su stvaranju izuzetno obučene, veoma pokretne i savremeno opremljene operativne jedinice, osposobljene i spremne da reši i najteže situacije. Tokom ovog perioda izvedeno je na stotine akcija hapšenja opasnih i naoružanih osoba i kriminalaca, privedeni su počinioci najtežih krivičnih dela, rešene složene talačke situacije, neutralisane diverzantske i terorističke grupe. Pripadnici Jedinice uspešno su obezbeđivali najviše državne rukovodioce, skupove i objekte od posebnog značaja i strane državnike u poseti našoj zemlji.


Sveti arhanđel Mihajlo je svetac zaštitnik pripadnika SAJ-a, čiju krsnu slavu obeležavaju.


Slava 

SAJ je samostalna organizaciona jedinica u okviru Direkcije policije MUP-a Republike Srbije, koja se angažuje na osnovu naredbe direktora policije, uz prethodno odobrenje ministra unutrašnjih poslova.Zadaci

Istorijat

Organizacija

Prijem u jedinicu i obuka

Posebna obuka pripadnika saj

Međunarodna saradnja

Takmičenja

Klub praktičnog pucanja „Delta saj“

Odgajivačnica pasa „Delta saj“

Foto galerija