**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

31.08.2014. Veća ovlašćenja i bolja oprema Žandarmeriji

 

31.08.2014. Veća ovlašćenja i bolja oprema Žandarmeriji

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović je sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem , posetio pripadnike Žandarmerije u bazi Merdare.

 

"Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to, nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal," istakao je premijer Vučić.

 

Nakon obilaska baze, premijer Vučić najavio je da će žandarmi dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti "uz manja ograničenja", kao i nove podzakonske akte u cilju bržeg i efikasnijeg reagovanja Žandarmerije.

 

31.08.2014. Veća ovlašćenja i bolja oprema Žandarmeriji

 

Ministar Stefanović je istakao da će ti akti biti pripremljeni u narednih 15 dana i dodao da je sa pripadnicima Žandarmerije razgovarao i analizirao bezbednosnu situaciju i bezdbednosne rizike, kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo.

 

Premijer je meštanima Merdara poručio da mogu da se osećaju bezbedno i da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, ali je istovremeno i dodao da od svih građana Srbije očekuje veće poštovanje pripadnika policije i Žandarmerije.

 

 

Foto:Tanjug