**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

30. 06. 2015. Policije osam zemalja, zajedničkim akcijama, zaplenile tri i po tone kokaina i 10 miliona evra

 

30. 06. 2015. Policije osam zemalja, zajedničkim akcijama, zaplenile tri i po tone kokaina i 10 miliona evra

U više efikasnih akcija policija osam zemalja, u kojoj su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, zaplenjeno je tri i po tone kokaina, 10 miliona evra u gotovini i uhapšeno 69 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima, izjavila je danas u Madridu Dijana Hrkalović, zamenica šefa Kabineta ministra unutrašnjih poslova.

 

Rezultat je ostvaren zajedničkim radom srpske, britanske, nemačke, španske, portugalske, australijske, hrvatske i crnogorske policije.

 

"Ova akcija je pokazala opredeljenost Srbije da pitanje bezbednosti rešava zajedno sa partnerima na globalnom nivou. Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović insistira da srpska policija međunarodnu saradnju ostvaruje na najvišem nivou. Rezultati naše zajedničke akcije su izuzetni, pre svega, po količinama zaplenjenih narkotika, gotovog novca, kao i broja uhapšenih osoba", istakla je zamenica šefa Kabineta.

 

30. 06. 2015. Policije osam zemalja, zajedničkim akcijama, zaplenile tri i po tone kokaina i 10 miliona evra

 

Hrkalovićeva je između ostalog navela i da je iskazan visok nivo profesionalnosti, upornosti i sposobnosti da se na pravi način obrade dobijene informacije. Metodologija korišćena u radu u mnogim aspektima bila je inovativna i poslužiće na budućim predmetima.

 

"Sve informacije dostavljane su preko oficira za vezu Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji Velike Britanije, kao glavnom koordinatoru. Istovremeno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, korišćenjem specijalnih istražnih metoda, počelo se sa prikupljanjem dokaza, kao i vođenjem finansijskih istraga protiv osoba obuhvaćenih obradom", kazala je zamenica šefa Kabineta.

 

Hrkalovićeva je dodala da se Srbija bespoštedno bori protiv organizovanih kriminalnih grupa koje su uspele da razviju mrežu trgovine drogom kako na prostoru Južne Amerike, tako i u zemljama Zapadne Evrope i stvore organizacije koje ne poznaju verske, nacionalne, kulturološke ili bilo kakve druge barijere.

 

30. 06. 2015. Policije osam zemalja, zajedničkim akcijama, zaplenile tri i po tone kokaina i 10 miliona evra

 

"Imajući u vidu da je trgovina narkoticima jedna od najvećih pošasti savremenog društva, jasno je da joj se samo jakom regionalnom i međunarodnom saradnjom može stati na put. Razmena podataka na svim nivoima od nacionalnog, preko regionalnog, do međunarodnog, može dovesti do velikih zaplena, razbijanja organizovanih kriminalnih grupa i oduzimanja velike imovine. Srbija prema rezultatima ostvarenim u oblasti borbe protiv narko-dilera predstavlja lidera u regionu zapadnog Balkana. Kvalitet rada i stručna osposobljenost srpskih policajaca uklapa se sa visokim međunarodnim strandardima koji postoje na polju borbe protiv trgovine narkoticima", naglasila je Hrkalovićeva.

 

Na konferenciji za novinare u Madridu posebno je istaknut doprinos Nacionalno-kriminalističke agencije Velike Britanije i policije Španije.