**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

29.5.2014- Dr Piter Tarlou o suzbijanju huliganizma

 

Dr Piter Tarlou, jedan od vodećih međunarodnih eksperata u oblasti terorizma i turističke bezbednosti, bio je glavni predavač na trodnevnom seminaru „Bezbednost u turizmu“. Seminar je organizovala Ambasada SAD u Beogradu u Nastavnom centru MUP-a na Avali za pripadnike MUP-a i turističke radnike.

 

Prema njegovom rečima, policija bi trebalo da bude poslednja linija odbrane u suzbijanju ove pojave na sportskim stadionima i van njih, jer je huliganizam problem na državnom nivou, ali i problem etike i morala. „Prosto mora da se posmatra čak i u crkvama, porodicama i školama“, rekao je gospodin Tarlou. Takođe, smatra da moramo biti korektni i da nije u redu da se zahteva od policije da obavlja posao koji inače porodica mora obavljati .

 

„Ako se huliganizam posmatra sa sociološke strane možemo primetiti da svi ti ljudi imaju neke probleme koji dolaze iz porodice, a škola je zakazala“, naveo je on, ukazavši i na potrebu postojanja nacionalnog plana.

 

29.5.2014- Dr Piter Tarlou o suzbijanju huliganizma

 

Po njegovom mišljenju, kratkoročno gledano policija može da deluje na dva načina – preventivno, odnosno da razgovara sa učenicima i studentima i da se tek nakon toga možemo osloniti na tehnološki momenat bezbednosti na stadionima. Američki stručnjak smatra da i mediji mogu uticati na sprečavanje huliganizma.

 

„Trebalo bi pogledati i kako mediji posmatraju huliganizam i da li je za njih to samo način da se proda što više novina ili žele da svi zajedno predstavimo Srbiju kao mesto koje je bezbedno za sve ljude“, istakao je dr Tarlov, koji trenutno radi kao savetnik za bezbednost i turizam za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu.