**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

29.5.2014 - Donacija Velike Britanije Sektoru za vanredne situacije

 

29.5.2014 - Donacija Velike Britanije Sektoru za vanredne situacije

Ambasada Velike Britanije uručila je 28. maja donaciju koja se sastoji od 67 radio stanica za terenske timove Sektora za vanrede situacije MUP-a Republike Srbije.

 

To je samo prvi deo pomoći koja iz Velike Britanije stiže na zahtev Srbije, a predviđeno je da u narednim nedeljama bude uručeno nekoliko kamiona i viljuškara, namenjenih Crvenom krstu Srbije.

 

Otpravnik poslova Ambasade Velike Britanije Dejvid Mekfarlan koji je uručio donaciju načelniku Sektora za vanredne situacije Predaragu Mariću, istakao je da su Britanci zadivljeni načinom na koji je Srbija reagovala na velike poplave koje su je pogodile.

 

Prema njegovim rečima, Srbiji predstoji dug oporavak, ali imaće podršku i veliku pomoć od Velike Britanije i drugih država kako bilateralno tako i preko mehanizama Evropske unije. Dejvid Mekfarlan podsetio je da je njegova zemlja pomogla na početku poplava, kroz pomoć koju je ponudila Evropskoj uniji, a da će pomagati i u sledećoj fazi rekonstrukcije i obnove.

 

29.5.2014 - Donacija Velike Britanije Sektoru za vanredne situacije

 

U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Sektora za vanredne situacije, za donaciju zahvalio se načelnik SVS Predrag Marić i istakao da su donirana sredstva komunikacije nešto što je ovom sektoru potrebno. Reč je o radio-stanicama koje su neophodne za komunikaciju u najgorim mogućim uslovima. Koristiće ih timovi i za spasavanje.

 

«Ovo nije prva pomoć koja je stigla iz Ujedinjenog Kraljevstva. Sećate se divne saradnje sa našim prijateljima iz Južnog Velsa koja traje već nekoliko godina. Donacija će biti iskorišćena na najbolji način i otićiće tamo gde je najpotrebnije to je kod naših ljudi koji uvek prime na sebe prvi udar elementarnih nepogoda», istako je Predrag Marić.