**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

29. 11. 2015. Premijer Vučić negirao optužbe iznete u Kuriru, detektor laži potvrdio da govori istinu

 

29. 11. 2015. Premijer Vučić negirao optužbe iznete u Kuriru, detektor laži potvrdio da govori istinu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da se predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić dobrovoljno podvrgao poligrafskom ispitivanju povodom optužbi koje su protiv njega iznete u jednom dnevnom listu i da je detektor laži pokazao da premijer govori istinu.

 

 

„Predsednik Vlade Aleksandar Vučić dobrovoljno se podvrgao detektoru laži. Protiv njega su u dnevnom listu Kurir iznete najteže moguće optužbe koje je predsednik Vlade negirao“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu Ministarstva.

 

On je precizirao da je premijer Vučić odgovarao na pitanja da li je ikada video Aleksandra Kornica, za koga se u tekstu navodi da se navodno sa njim sastajao u nekakvom podrumu, da li mu je tražio da da određeni iskaz, da li se ikada sa njim bilo gde sastajao, da li mu je ikada nudio stranačku funkciju i da li mu je ikada nudio novac ili bilo šta drugo u zamenu za nesistinito svedočenje.

 

„Na sva ta pitanja Aleksandar Vučić odgovorio je sa ne, i detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada u životu nije sreo Aleksandra Kornica, nikada sa njim nije sedeo bilo gde“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

 

Prema njegovim rečima, očigledno je da su laži koje su plasirane protiv predsednika Vlade imale za cilj da destabilizuju našu zemlju.

 

„Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa tužilaštvom sprovešće detaljnu istragu koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo ovakve informacije i organizovao širenje laži protiv predsednika Vlade“, rekao je Stefanović i dodao da će Srbija pokazati da je pravna država, kojom neće upravljati bilo kakvi kriminalci, kao i da će svim svojim resursima uspeti da spreči bilo kakav pokušaj destabilizacije.

 

29. 11. 2015. Premijer Vučić negirao optužbe iznete u Kuriru, detektor laži potvrdio da govori istinu

 

Ministar je naglasio da je policija uhapsila S.M. (1973) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Beogradu, koji je bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Republike Srbije do 2009 godine.

 

Osumnjičeni S.M., kako je naveo Stefanović, u vezi je sa barsko – budvanskom kriminalnom grupom i u poslednjih 24 sata osam puta je zatečen u opservaciji i obilasku doma porodice Vučić.

 

Stefanović je naveo da je po hapšenju osumnjičeni više puta promenio iskaz, a da je u poslednjem dao indicije da to radi za nečiji račun.

 

„U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže šta su razlozi i motivi ovakvog postupanja. Potpuno je jasno da pripadnik ovako ozbiljne kriminalne grupe koji se osam puta za manje od 24 sata pronađe u neposrednoj blizini porodice Aleksandra Vučića to ne radi iz nekih dobrih namera“, ukazao je Stefanović.

 

„Veoma smo zaintresovani za detaljnu i brzu istragu, kojom ćemo pokazati šta su bili motivi pripadnika ove kriminalne grupe da se pronađe u neposrednoj brzini predsednika Vlade i njegove porodice“, zaključio je ministar policije.

 

29. 11. 2015. Premijer Vučić negirao optužbe iznete u Kuriru, detektor laži potvrdio da govori istinu