**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije

 

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas na obeležavanju slave i Dana Žandarmerije da zahvaljujući dobrom radu policije građani mogu više da joj veruju, ali i da uvek ima prostora da se zalaganjem to poverenje kod građana zadrži i poveća.

 

„Vaše neprospavane noći predstavljaju ulog za sigurnost i bezbednost svih građana Srbije. Znam da u vašim jedinicama ima mnogo odricanja, da ste odvojeni od svojih porodica i znam da vam je to već deo svakodnevice. Ministarstvo unutrašnjih poslova i građani ove zemlje to cene i poštuju i na tome smo vam neizmerno zahvalni“, rekao je ministar Stefanović.

 

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije

 

Govoreći o terorističkim napadima koji su tokom prošlih nedelja pogodili više država, Stefanović je rekao da je to dokaz da neprijatelj ne odmara i ne spava i zbog toga policija mora ostati budna.

 

„Kao neko ko je sinonim za požrtvovanje i neustrašivost očekujem od vas da odgovorite na svaki izazov i zadatak koji država bude stavila pred vas. Znam da je ovo jedinica na koju Srbija i svi građani mogu da računaju. Pred nama je dosta izazova i to ne samo u borbi protiv terorizma. Moramo da nastavimo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, iako nam statistika pokazuje da poslednjih godinu dana imamo više otkrivenih krivičnih dela“, naglasio je ministar, podsećajući da, i pored dobrih rezultata u mnogim oblastima, kao što je i zaplena narkotika, postoji puno prostora da se unapredi rad.

 

„Želim da vam kažem i da nikada nećemo zaboraviti Stevana Sinđelića, nećemo mirovati, nećemo nikada stati dok teroristi koji su ga ubili ne budu privedeni pravdi. Neće biti dana ni nedelje da ne postavimo pitanje svima i u Srbiji i svetu - kada će se pronaći ubice Stevana Sinđelića? Srpska policija to duguje i njegovoj porodici i njegovom herojstvu i našoj državi. Zato ćemo u tome istrajati“, naglasio je ministar Stefanović.

 

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije

 

Obraćajući se gostima, komandant Žandarmerije Goran Dragović je rekao da „pripadnici Žandarmerije nikada nisu, i neće birati zadatke, već će na najbolji mogući način izvršavati sve koji Srbija pred njih postavi“.

 

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije

 

U bazi Ronilačkog centra Žandarmerije, obeležavanju slave i Dana Žandarmerije prisustvovale su visoke zvanice Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici stranih policija, diplomatskog kora, mediji i drugi.

 

29. 06. 2015. Obeležena slava i Dan Žandarmerije