**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

28. 12. 2014. Stefanović obišao nove mešovite patrole u Bloku 45

 

28. 12. 2014. Stefanović obišao nove mešovite patrole u Bloku 45

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je nove mešovite jedinice u Bloku 45, sastavljene od pripadnika Žandarmerije i Policijske stanice Novi Beograd, koje su sinoć počele sa radom i koje će svake večeri biti na ulicama ovog dela Beograda.

 

Nove patrole formirane su na predlog ministra Stefanovića, kako bi se pojačala aktivnost policije na terenu, a time i povećala bezbednost građana i njihove imovine.

 

„Odlučili smo da pokrenemo snažniju patrolnu aktivnost u čitavom Beogradu i prvi deo grada u kome počinjemo mešovite policijske patrole je Blok 45. Na ovaj korak odlučili smo se zbog pritužbi dela stanovništva koje ovde živi na razbojništva i zbog povišenog stepena kriminaliteta u ovom kraju. Svake večeri imaćemo po dve patrole, sastavljene od po tri pripadnika Žandarmerije i jednog iz PS Novi Beograd, koje će raditi čitave noći. Time pokazujemo da policija maksimalno odgovorno radi svoj posao, a uvešćemo ovakve patrole i u drugim delovima Beograda, gdegod procenimo da je to potrebno“ rekao je ministar Stefanović tokom sinoćnjeg obilaska, dodavši da je i ličnim prisustvom želeo da pruži podršku pripadnicima mešovitih patrola.

 

28. 12. 2014. Stefanović obišao nove mešovite patrole u Bloku 45

 

Ministar je istakao da je u planu i otvaranje policijske ispostave u Bloku 45, jer će to doprineti podizanju bezbednosti u tom delu Begrada.

 

„Novim zakonom o policiji, koji će biti donet sledeće godine, želimo da vratimo policiju u zajednicu i uvedemo novi način rada u kome će ljudi znati svog policajca, a on će dobro poznavati svoju ulicu i kraj, kao i gde narkodileri pokušavaju deci da prodaju drogu“ rekao je ministar.

 

Stefanović je najavio i pojačano prisustvo policije u uniformama i civilu tokom predstojećih praznika na teritoriji cele Srbije i da će oni brinuti o građanima i njihovoj imovini.

 

„Građani ne moraju da brinu da će se zbog praznične atmosfere policija opustiti. Naprotiv, bićemo veoma aktivni. Kontrolisaćemo vozače i kažnjavati one koji voze pod uticajem alkohola, pa ih unapred molim da to ne rade. Mnogo je jeftinije uzeti taksi, nego plaćati skupe kazne. Time se smanjuje i rizik od tragičnih saobraćajnih nesreća. Takođe, molim građane da ne koriste vatreno oružje tokom praznika. Bićemo rigorozni u kontrolisanju i sankcionisanju i takvih prestupa. Istovremeno, građani treba da budu veoma oprezni i u korišćenju pirotehnički sredstava koja mogu da budu uzrok povređivanja“ naglasio je ministar Stefanović.

 

28. 12. 2014. Stefanović obišao nove mešovite patrole u Bloku 45