**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

28. 10. 2014. Ministar Stefanović razgovarao sa izvestiocem Monitoring komiteta Parlemantarne skupštine Saveta Evrope Samadom Seidovim

 

28.10.2014. Ministar Stefanović razgovarao sa izvestiocem Monitoring komiteta Parlemantarne skupštine Saveta Evrope Samadom Seidovim

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je sa delegacijom Saveta Evrope koju predvodi izvestilac Monitoring komiteta Parlemantarne skupštine Saveta Evrope Samad Seidov.

 

Tom prilikom ministar Stefanović je istakao da je za Srbiju od velikog značaja implementacija standarda koji su propisani konvencijama Saveta Evrope. Upoznajući gosta sa reformskim procesom u policiji, ministar Stefanović je predstavio zakonodavnu aktivnost koja će doprineti većoj profesionalizaciji i transparentnosti u radu policije i Ministarstva.

 

„Uspostavićemo sistem karijernog napredovanja i već radimo na aktivnostima policije u lokalnoj zajednici, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih građana Srbije“ objasnio je Stefanović.

 

28.10.2014. Ministar Stefanović razgovarao sa izvestiocem Monitoring komiteta Parlemantarne skupštine Saveta Evrope Samadom Seidovim

 

Izvestilac Monitoring komiteta PSSE Samad Seidov istakao je pozitivne ocene i pohvale za aktivnosti koje, ne samo Ministarstvo unutrašnjih poslova već i svi državni organi, preduzimaju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je ukazao i da Parlamentarna skupština Saveta Evrope veoma uvažava Republiku Srbiju, kao svog punopravnog člana, uz konstataciju da je Srbija učinila veliki napredak u ispunjavanju obaveza prema Savetu Evrope.

 

Seidov je pohvalio i rad Ministarstva unutrašnjih poslova na organizaciji „Parade ponosa“ koja je uspešno održana 28. septembra ove godine u Beogradu.

 

Govoreći o napretku Republike Srbije u procesu evrointegracija, ministar Stefanović je izneo da „u svetlu usaglašavanja sa standardima Evropske unije, pitanja unutrašnje politike sve više postaju pitanja spoljne politike i da se radi o dva povezana procesa“.

 

Stefanović i Seidov saglasili su se oko toga da pojava ekstremizma zahteva naročitu pažnju, te da je za pravovremeno reagovanje veoma važna odlučnost države da se suprotstavi svim vidovima ispoljavanja mržnje i netolerancije.