**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

28. 07. 2015. Stefanović: Neophodno je da svi koji su učestvovali u pokušaju linča premijera budu privedeni

 

28. 07. 2015. Stefanović: Neophodno je da svi koji su učestvovali u pokušaju linča premijera budu privedeni

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Crnoj Gori sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem, sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o nedavnom pokušaju linča premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici.

 

Ministar Stefanović je, prilikom susreta, istakao da je neophodno da policija privede sva lica koja su pokušala da ubiju srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore ovog nemilog događaja.

 

Mektić je rekao da njihova policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja i da je jedan deo istrage već završen, a da će narednih dana biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu.

 

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, veoma važno za obe države.

 

Na sastanku su se saglasili da je razmena informacija između dveju policija na visokom nivou, posebno kada je reč o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala. Takođe, konstantovano je da se postojeća saradnja u toj oblasti može i dodatno unaprediti.

 

Srpski ministar policije i bosanski ministar bezbednosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu. Istaknuta je neophodnost bliže saradnje država u regionu, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj pretnji.