**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

28. 04. 2015. MUP jedan od najvažnijih partnera Fondacije „Hajns Zajdel“

 

28. 04. 2015. MUP jedan od najvažnijih partnera Fondacije „Hajns Zajdel“

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa Lucom Koberom rukovodiocem predstavništva Fondacije „Hans Zajdel“ za Srbiju i Crnu Goru, sa kojim je razgovarao o oblastima koje su važne za ispunjenje obaveza iz Poglavlja 24 za pridruživanje EU - borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija i drugim bezbednosnim izazovima.

 

Stefanović se zahvalio Koberu na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i zatražio podršku i pomoć u reformskim procesima u MUP-u.

 

28. 04. 2015. MUP jedan od najvažnijih partnera Fondacije „Hajns Zajdel“

 

Rukovodilac Fondacije „Hans Zajdel“ osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti Fondacije koja je u Srbiji prisutna od 2001. godine, i naglasio da im je Ministarstvo jedan od najvažnijih partnera. On je podsetio na sve zajedničke aktivnosti organizovane tokom godina, kako u Srbiji, tako i u Bavarskoj - obuke i usavršavanja pripadnika policije opšte nadležnosti, saobraćajne, granične i drugih organizacionih jedinica MUP-a.

 

Kao primer odlične saradnje Kober je naveo i zajedničku organizaciju međunarodnog stručnog skupa o bezbednosti saobraćaja, koji će po deseti put biti održan u novembru 2015. godine u Srbiji. Na Konferenciji će stručnjaci različitih profila upoznati prisutne sa stanjima i tendencijama bezbednosti saobraćaja širom Evrope. Tokom skupa razmenom znanja i iskustava značajno će se unaprediti rad saobraćajne policije i ukupna bezbednost na putevima.

 

Obe strane su se složile i izrazile očekivanje da će se dosadašnja dobra saradnja ne samo nastaviti, već i unaprediti i ojačati.