**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

27. 11. 2015. Stefanović: Srbija pravi novi korak ka punopravnom članstvu u EU

 

27. 11. 2015. Stefanović: Srbija pravi novi korak ka punopravnom članstvu u EU

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izrazio je danas očekivanje da će se novi zakon o policiji tokom decembra naći u skupštinskoj proceduri i da će do kraja tog meseca biti usvojen.

 

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, ukazao da je rasprava o Nacrtu tog zakona trajala više meseci, nakon čega je poslat Evropskoj komisiji na mišljenje.

 

 

„EK je u svom mišljenju u najvećoj meri potvrdila da smo na dobrom putu. Primedbe koje je iznela nisu previše menjale suštinu onoga što je Nacrt zakonA sadržao i mi smo najveći deo njihovih preporuka ugradili u novi zakona“, precizirao je ministar policije.

 

27. 11. 2015. Stefanović: Srbija pravi novi korak ka punopravnom članstvu u EU

 

Govoreći o odluci Odbora za evropska pitanja nemačkog Bundestaga da da zeleno svetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja u postupku pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ministar Stefanović je istakao da je to veoma dobra vest za građane Srbije i da je očigledno da je Nemačka ispoštovala reč datu premijeru Srbije.

 

„Srbija pravi novi korak ka punopravnom članstvu u EU. Posle MMF i Svetske banke, odluka parlamenta Nemačke pokazuje da posvećenost reformama dobija punu podršku i da građani mogu da budu zadovoljni“, rekao je Stefanović podsetivši na ocenu predsednika Odbora za veropska pitanja Gintera Krihbauma da je Srbija deo Evrope.

 

Ukazavši da je pred Srbijom još mnogo reformi i posla, Stefanović je ocenio da je današnja odluka priznanje reformama sprovedenim u srpskom društvu i teškim, ali uspešnim reformama.