**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

27. 12. 2015. Nikolić razgovarao sa Fedotovim o suzbijanju trgovine drogom

 

27. 12. 2015. Nikolić razgovarao sa Fedotovim o suzbijanju trgovine drogom

Državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić razgovarao je danas u Beču sa izvršnim direktorom Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) Jurijem Fedotovim o suzbijanju trgovine drogom i borbi protiv organizovanog kriminala.

 

 

U kontekstu povećanog nivoa pretnji od ekstremizma i radikalizma, postignuta je saglasnost o potrebi pronalaženja efikasnijih odgovora, kako na regionalnom tako i na evropskom i globalnom nivou.

 

U tom smislu, dobro došla je tehnička pomoć UNODC u implemetaciji rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koje se odnose na terorizam i s njim povezana lica i entitete, kao i primeni preporuka i standarda za sprečavanje pranja novca.

 

27. 12. 2015. Nikolić razgovarao sa Fedotovim o suzbijanju trgovine drogom

 

Izvršni direktor UNODC je istakao da, uz protokol o ilegalnim migracijama UN, sa EU priprema Strategiju borbe protiv trgovine ljudima, sa osnovnim ciljem presecanja ilegalnih kanala za krijumčarenje ljudi, oduzimanje imovine i novca i lišavanje slobode glavnih organizatora ovog kriminalnog delovanja.

 

Fedotov je odao priznanje Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci koju pruža ovoj Kancelariji UN, posebno u okviru Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu.

 

UNODC, takođe, stoji na raspolaganju da unapredi kapacitete MUP u cilju efikasnije borbe protiv droge, trgovine ljudima i korupcije.

 

U okviru regionalnog programa, UNODC planira da poveća kadrovske kapacitete i svoje prisustvo u regionu Jugoistočne Evrope i regionalnoj kancelariji u Beogradu.

 

Pored toga, regionalna kancelarija UNODC u Beogradu imaće za prioritet i borbu protiv korupcije na regionalnom nivou.

 

„UNODC je spreman da podrži MUP u suočavanju sa izazovima borbe protiv droga, krijumčarenja i trgovine ljudima, dok će se istovremeno fokusirati na sprečavanje pranja novca, kao važnog segmenta svakog organizovamog kriminala“ istakao je Fedotov u razgovoru sa Nikolićem.