**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

27. 11. 2014. Ambasadorka Kristin Moro: Naše donacije upotrebljene su na najbolji način

 

27. 11. 2014.  Ambasadorka Kristin Moro: Naše donacije upotrebljene su na najbolji način

Ambasadorka Francuske Kristin Moro, zajedno sa državnim sekretarom Milosavam Miličkovićem i predstavnicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, posetila je danas specijalizovani trening centar za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci u Nastavnom centru „Mitrovo Polje“ na Goču.

 

Pored pomoći u opremanju ovog centra, u izgradnji fizičke i informacione infrstrukture, Ambasada Francuske podržala je i edukacije, koje su realizovane uz pomoć eksperata specijalnih jedinica Republike Francuske, Evropola i forenzičkog centra iz Liona.

 

„Impresionirana sam onim što sam upravo videla i mogu da konstatujem da su naše donacije uoptrebljene na najbolji način. Droga je pošast koja se širi čitavim svetom, a ovaj centar je dobio puno značenje u okviru Nacionalnog plana iz 2010. godine koji je Srbija započela zbog postojanja ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge", rekla je ambasadorka Kristin Moro. Ona je istakla da će projekat podstaći i upoznavanje policajaca iz regiona, jer je u pitanju transnacionalna korist u međunarodnoj pravnoj saradnji, koja je neophodno oružje za borbu protiv droge.

 

27. 11. 2014.  Ambasadorka Kristin Moro: Naše donacije upotrebljene su na najbolji način

 

Državni sekretar Milosav Miličković podsetio je da je na području naše zemlje otkriveno i deaktivirano više desetina manjih i većih ilegalnih laboratorija, u kojima su se proizvodile sintetičke droge, prekursori i marihuana.

 

„S obzirom na to da ovakav centar za obuku postoji samo u četiri zemlje sveta i da je naš centar najsavremeniji i najsadržajniji u Evropi, verujemo da će naš trening centar veoma brzo steći međunarodni ugled i imati dugoročni efekat na povećanju bezbednosti u regionu i šire“, rekao je Miličković, posebno istakavši da je Centar formiran u skladu sa zahtevima i smernicama Akcionog plana za Poglavlje 24 pregovora za pridruživanje Evropskoj uniji.

 

Načelnik Nacionanog kriminalističko-tehničkog centra Ministarstva Lazar Nešić u ime svojih saradnika izrazio je veliku zahvalnost Francuskoj na donacijama i pomoći, a prisutnima je ovom prilikom prikazana i pokazna vežba rada pripadnika NKTC-a na demontiranju ilegalnih laboratorija.

 

27. 11. 2014.  Ambasadorka Kristin Moro: Naše donacije upotrebljene su na najbolji način

 

27. 11. 2014.  Ambasadorka Kristin Moro: Naše donacije upotrebljene su na najbolji način