**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

27. 06. 2014. Žandarmerija obeležila Dan i slavu jedinice

 

27. 06. 2014. Žandarmerija obeležila Dan i slavu jedinice

Pripadnici Žandarmerije obeležili su svoj Dan i slavu Vidovdan, nastavljajući tradiciju dugu 154 godine, koja seže još od Kneževine Srbije, kada je u Beogradu 1860. godine osnovana prva žandarmerijska četa.

 

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanovića poručio je na svečanoj ceremoniji da je zadatak države da se u Srbiji ni jedan kriminalac ne oseća bezbedno, ma ko on bio i kako se zvao.

 

27. 06. 2014. Žandarmerija obeležila Dan i slavu jedinice

 

„Moramo da slomimo kičmu organizovanom kriminalu“, naglasio je Stefanović poručivši da od Žandarmerije očekuje da, kada Srbiji to treba, bude bedem, mač i oslonac, garant sigurnosti za sve građane Srbije i primer, ne samo u policiji, već u celoj zemlji.

 

„Očekujem da pokažete šta znači čast, hrabrost i poštenje i kako se bori protiv korupcije i kriminala“, istakao je Stefanović.

 

27. 06. 2014. Žandarmerija obeležila Dan i slavu jedinice

 

Ministar je odao priznanje pripadnicima Žandramerije na svemu što su uradili za građane tokom katastrofalnih poplava.

 

Stefanović je rekao da se na terenu uverio u profesionalizam i sposobnost pripadnika Žandarmerije i dodao da je siguran da mogu da ispune svaki zadatak koji se postavi pred njih.

 

Govoreći o uslovima rada te jedinice, ministar je rekao da je svestan problema sa kojima se žandarmi suočavju i da u saradnji sa Direkcijom policije i drugim državnim organima aktivno radi kako bi se oni rešili.

 

Komandant Žandarmerije Milenko Božović, koji je danas promovisan u generala policije, istakao je da ta jedinica ne sme i neće biti sinonim za brutalnost, da nje treba da se plaše kriminalci i huligani, a građani da joj veruju.

 

27. 06. 2014. Žandarmerija obeležila Dan i slavu jedinice

 

„Žandarmerija je bila i biće uz svoj narod kada im je najpotrebnija. Hoću da budemo poželjni u svim sredinama gde radimo i da podjednako štitimo građane“, rekao je Božović naglasivši da je jedinica stub bezbednosti države i da služi na ponos Ministarstvu.

 

On je ukazao da je zaustavljen negativan trend koji je zbog pojedinaca rušio ugled Žandrmerije, istakavši da samo pošten i častan policajac može biti žandram.

 

„Rešeni smo da očistimo jedinicu od svih onih koji su se ogrešili o zakon i koji ruše ugled pripadnika ove elitne jedinice. U jednici više ne može da bude svako, niti da opstane, niti da bude primljen. Praktičnim postupcima afirmišemo čestit, častan, disciplinovan odnos u jednici“, naveo je Božović.

 

Komandant Žandarmerije je objasnio da pripadnici te jedinice izvršavaju najsloženije zadatke - od borbe protiv terorizma u kopnenoj zoni bezbednosti do borbe protiv huliganizma na ulicama, hapšenja opasnih kriminalaca...

 

Ministru Stefanoviću i direktoru policije Miloradu Veljoviću, za podršku i pomoć, kao izraz poštovanja za njihovo lično angažovanje zajedno sa pripadnicima Žandarmerije u nedavnim poplavama uručeni su simbolični pokloni dok su, na svečanosti najistaknutiji pripadnici jedinice između dva praznika unapređeni i nagrađeni pištoljima.