**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

27. 03. 2015. MUP-ova radionica za stipendiste Fonda za mlade talente

 

27. 03. 2015.  MUP-ova radionica za stipendiste Fonda za mlade talente

Sektor za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovao je radionice za stipendiste Fonda za mlade talente pod nazovom «Nove informaciono komunikacione tehnologije i njihova primena u MUP RS».

 

Radionica, koju je MUP organizovao u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, ima za cilj predstavljanje javnosti i afirmaciju primene savremenih tehničko tehnoloških rešenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova i podrške mladim talentima i njihovom daljem stručnom usavršavanju u Republici Srbiji.

 

Učešće je ostvarilo više od 50 studenata sa različitih visokoobrazovanih institucija u zemlji i inostranstvu.

 

27. 03. 2015.  MUP-ova radionica za stipendiste Fonda za mlade talente

 

Radionicu su otvorili pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Ministarstva unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

 

U okviru radionice studenti su imali priliku da vide neka rešenja iz oblasti elektronske uprave koja imaju za cilj da olakšaju građanima rešavanje zakonskih obaveza, na savremen i bezbedan način, bez odlaska u policijske stanice, primenom internet aplikativnog razvoja i razvoja aplikacija na mobilnim uređajima za pristup podacima i informacijama koje se nalaze u evidencijama MUP-a. Prikazana je primena savremenih tehnoloških rešenja koja omogućavaju korišćenje prostornih podataka i praćenje lokacija mobilnih terminala. Ta rešenja koriste pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova za ostvarivanje sigurne i bezbedne komunikacije, putem TETRA digitalne radio - mreže. Prikazane su i mogućnosti i servisi srpske nacionalne radio - mreže TETRA, kroz primere iz prakse u kojima je pružana podrška, u reagovanju u vanrednim i kriznim situacijama svih linija rada Ministarstva, obezbeđivanjem brzog uspostavljanja pouzdanih komunikacionih kanala. Prikazana su i savremena analitička rešenja, koja se koriste za analizu i izveštavanje u svim oblastima i na svim nivoima, a koja se zasnivaju na primeni savremenih tehnologija i alata.

 

Predstavljeni su i mobilni komandno - kontrolni komunikacioni sistemi za nadzor i postupanje u obezbeđivanju javnog reda i mira i državne granice, kao i mobilna TETRA bazna stanica kao varijabilni deo TETRA mobilne radio - mreže.

 

U okviru radionice realizovana je i poseta Personalizacionom centru Ministarstva unutrašnjih poslova u kome se personalizuju sva identifikaciona dokumenta građana nove generacije. Studenti su imali priliku da, uz stručno vođenje obiđu sve celine - od pripreme materijala do finalnog pakovanja i pripreme za distribuciju.

 

27. 03. 2015.  MUP-ova radionica za stipendiste Fonda za mlade talente

 

Posetili su elektronski računski centar, centralnu informacionu lokaciju na kojoj se obezbeđuje kontinualna dostupnost 24/7 i korišćenje podataka i informacija iz evidencija u domenu nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, za njegove pripadnike, na celoj teritoriji Republike Srbije, kao i TETRA komunikacionom centru kao centralnoj lokaciji za obezbeđivanje usluga i servisa za kontinualnu i bezbednu komunikaciju.

 

Sva prikazana rešenja zasnovana su na savremenim tehnologijama i olakšavaju rad policijskim službenicima, a u funkciji su borbe prtiv kriminala, kontrole državne granice i drugih policijskih poslova – jednom rečju povećanja stepena bezbednosti građana Republike Srbije.