**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

26. 12. 2015. Uhapšeno 80 osoba zbog finasijskog kriminala i korupcije

 

26. 12. 2015. Uhapšeno 80 osoba zbog finasijskog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u koordiniranoj akciji na teritoriji cele Srbije, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i poreskom policijom, uhapsila 80 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su od 2004. godine počinili više krivičnih dela u oblasti finasijskog kriminala i korupcije.

 

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, na konferenciji za novinare, naglasio je da je izvršenjem tih krivičnih dela pričinjena materijalna šteta budžetu Republike Srbije, autonomnoj pokrajini Vojvodina, gradu Beogradu, Železari Smederevo, Dunav Osiguranju, Republičkoj direkciji za imovinu, Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za borbu protiv korupcije i drgima od 7 milijardi i 800 miliona dinara, što je prema deviznom kursu u trenutku izvršenja dela više od 100 miliona evra.

 

Ministar je precizirao da se osumnjičeni terete da su počinili krivična dela pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje isprave, falsifikovanje službene isprave, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zloupotreba službenog položaja, nesavestan rad u službi, primanje mita, davanje mita, zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

 

„Akcija je sprovedena u cilju sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima“, rekao je Stefanović i dodao da su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još 39 osoba, a da se jedan već nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

 

Stefanović je ukazao da je uhapšen i jedan bivši ministar i dvojica nekadašnjih pomoćnika ministra u Vladi Srbije, više predsednika opština, kako bivših tako i sadašnjih, brojni direktori javnih preduzeća, ali i neki biznismeni.

 

26. 12. 2015. Uhapšeno 80 osoba zbog finasijskog kriminala i korupcije

 

...više informacija u linku Saopštenja...