**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

26. 11. 2015. MUP unapredio kapacitete za borbu protiv kriminala

 

26. 11. 2015. MUP unapredio kapacitete za borbu protiv kriminala

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić učestvovao je na sastanku Upravnog odbora Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu, održanom danas u Beču.

 

 

Regionalni program za Jugoistočnu Evropu je skup projekata koje UN Kancelarija za drogu i kriminal sprovodi od 2012. godine, a korisnice su Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija. Program se fokusira na tri oblasti; borba protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i nezakonite trgovine, posebno droga, jačanje integriteta pravosuđa i međunarodne saradnje, prevencija i tretman zavisnika.

 

Sastanak je otvorio izvršni direktor UNODC Jurij Fedotov, a ovom prilikom svečano je proglašen početak Regionalnog programa za period od 2016. do 2019. godine, u prisustvu visokih predstavnika država korisnica programa, donatora i partnera Regionalnog programa, kao što su EU, OEBS, EMCDDA.

 

26. 11. 2015. MUP unapredio kapacitete za borbu protiv kriminala

 

U svom obraćanju, državni sekretar Nikolić izneo je pozitivne rezultate dosadašnjih aktivnosti Regionalnog programa u Srbiji u oblasti unapređenja kapaciteta MUP-a za borbu protiv droge, pranja novca, krijumčarenja oružja, trgovine ljudima, rada zajedničkih istražnih timova, ali i kapaciteta ministarstava zdravlja i pravosuđa.

 

Državni sekretar Nikolić takođe je skrenuo pažnju na rastuću i sveprisutnu pretnju od terorizma, i izneo očekivanja da će Regionalni program i UNODC kroz svoje stručne kapacitete unaprediti odgovore država korisnica i u ovoj oblasti.

 

Rukovodioci UNODC Regionalnog programa zahvalili su državnom sekretaru Nikoliću na podršci koju Republika Srbija i MUP pružaju Programu, koja doprinosi kvalitetu aktivnosti koje se sprovode i u Republici Srbiji i u regionu.