**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

26. 11. 2014. Stefanović: Srpska policija pouzdan partner u regionu

 

26. 11. 2014. Stefanović: Srpska policija pouzdan partner u regionu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je na otvaranju Generalne skupštine Asocijacija šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKE) da će srpska policija biti pouzdan partner u regionu i iskren saradnik evropskih policija.

 

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije daće pun doprinos u cilju poštovanja i sprovođenja zakona, vladavine prava, očuvanja stabilnog javnog reda i mira, kao i očuvanja bezbednosti naših građana“, poručio je ministar.

 

Stefanović je istakao zadovoljstvo činjenicom da se upravo za vreme presedavanja Srbije SEPKOM finalizira ideja o stvaranju novog, modernog profesionalnog udruženja koje će pružiti još brži i efikasniji odgovor na ključne bezbednosne izazove sa kojima se suočavamo kako u regionu, tako i u Evropi.

 

„U tom smislu smatram da će naše buduće aktivnosti biti usmerene na jačanje strateških kapaciteta na regionalnom nivou, a sve u cilju uspešnije zajedničke borbe protiv organizovanog i drugih vidova teškog kriminala“, rekao je ministar Stefanović.

 

26. 11. 2014. Stefanović: Srpska policija pouzdan partner u regionu

 

Direktor srpske policije Milorad Veljović ukazao je da uspešna borba protiv kriminala ne može da postoji ako nije zajednička i na strateškom nivou.

 

„U borbi protiv organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminala možemo istrajati samo zajednički, kroz iskrenu i dobronamernu saradnju“, naveo je Veljović istakavši da je srpska policija potpuno opredeljena za tu borbu i da u njoj neće biti pošteđenih i zaštićenih.

 

Podsetivši da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovode reformu policije, Veljović je ukazao da Vlada Republike Srbije podržava reformu policije u modernu, efikasnu, efektivnu, demokratsku i odgovornu, koja je u skladu sa standardima i modelima Evropske unije.

 

Direktor Savezne kriminalističke policije Austrije Franc Lang naveo je da je region Jugoistične Evrope veoma važan za sistem bezbednosti celog kontinenta i da su stoga od izuzetne važnosti rezultati rada šefova policije te oblasti.

 

Direktori policija zemalja članica Asocijacija šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKA) potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumavenju sa smernicama u radu SEPKA, koji će omogućiti partnerski rad, kontinuiranu saradnju na strateškom nivou i zajedničku borbu protiv svih izazova modernog društva.

 

26. 11. 2014. Stefanović: Srpska policija pouzdan partner u regionu