**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

26. 10. 2015. Međunarodna organizacija za migracije ponudila pomoć MUP-u

 

26. 10. 2015. Međunarodna organizacija za migracije ponudila pomoć MUP-u

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić razgovarao je danas u Ženevi sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Vilijemom Svingom, koji je ponudio dalju finansijsku pomoć MUP-u u iznosu od 300.000 dolara za hitne potrebe pripadnika policije na terenu.

 

Sving je izrazio razumevanje za sve poteškoće sa kojima se susreću relevantne institucije naše države u svakodnevnom radu sa velikim brojem izbeglica i pohvalio napore Vlade Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u rešavanju trenutne migrantske krize.

 

Generalni direktor IOM-a je prihvatio poziv državnog sekretara da poseti Republiku Srbiju i potvrdio posetu u toku iduće godine.

 

Nikolić je pohvalio rad i zalaganje kancelarije IOM-a u Beogradu, kao i njenu konstantnu podršku i pomoć u radu sa pripadnicima policije Srbije na celoj našoj teritoriji, a naročito u Preševu i na granici sa Makedonijom.

 

26. 10. 2015. Međunarodna organizacija za migracije ponudila pomoć MUP-u

 

Delegacija MUP, koju predvodi državni sekretar Aleksandar Nikolić, učestvuje na visokoj konferenciji IOM posvećenoj migrantima i gradovima, na kojoj prisustvuju predstavnici 157 država članica ove međunarodne organizacije.