**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

26. 02. 2015. Unaprediti saradnju u oblasti unutrašnjih poslova između Srbije i Kuvajta

 

26. 02. 2015.  Unaprediti saradnju u oblasti unutrašnjih poslova između Srbije i Kuvajta

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Kuvajta Jusefom Ahmadom Abdulsamadom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

 

„Srbija želi da unapredi put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet,“ naglasio je ministar Stefanović.

 

Ambasador Abdulsamad uputio je poziv ministru Stefanoviću da poseti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kuvajta i potpiše sporazum o saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, koji bi otvorio nove mogućnosti u saradnji u ovim oblastima.

 

26. 02. 2015.  Unaprediti saradnju u oblasti unutrašnjih poslova između Srbije i Kuvajta

 

Ambasador je pohvalio donošenje odluke o oslobađanju obaveze pribavljanja viza za ulazak u Republiku Srbiju za ostale državljane koji poseduju važeću šengen vizu, vizu Velike Britanije ili vizu SAD, da mogu da borave u Srbiji do 90 dana.Zajednički je konstatovano da će ta odluka ohrabriti veći broj državljana Kuvajta da dođu u Srbiju i tako još više unaprede privrednu i kulturnu saradnju Kuvajta i Srbije.

 

Ministar Stefanović je zahvalio državi Kuvajt na pomoći Srbiji koju su uputili tokom majskih poplava čime je još jednom potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo dve zemlje.