**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 10. 2015 – Stefanović i Al Tani: Novo poglavlje u saradnji dve zemlje

 

25. 10. 2015 – Stefanović i Al Tani: Novo poglavlje u saradnji dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Dohi sa premijerom Katara Abdulahom bin Naserom bin Kalifa Al Tanijem, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova te zemlje.

 

 

Ministar Stefanović i premijer Al Tani iskazali su zadovoljstvo zbog posete Kataru predstavnika aktuelne Vlade Republike Srbije, čime je, kako su rekli, otvoreno novo poglavlje u saradnji dve zemlje.

 

Premijer Katara izrazio je interesovanje za trenutnu migrantsku krizu u kojoj se Srbija nalazi, a ministar Stefanović objasnio je da se naša država trudi da zbrine svakog migranta na što humaniji način, iako u Srbiju dnevno uđe najmanje 5.000 izbeglica.

 

Stefanović je istakao da će hladnije vreme doneti dodatne izazove.

 

Kao potvrdu buduće intezivne saradnje policija, ministri su danas u Dohi potpisali dve izjave o namerama o saradnji. Prvi dokument odnosi se na saradnju policija Srbije i Katara, a drugi na razmenu iskustava naše Kriminalističko-policijske akademije i Policijskog koledža Katara.

 

Ministar Stefanović i premijer Al Tani složili su se da sve zemlje moraju da se bore protiv terorizma, jer se na ovu globalnu pretnju može odgovoriti samo putem zajedničke saradnje.

 

Oni su istakli i da je potrebna intezivnija razmena operativnih informacija, kao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije može katarskoj policiji da ponudi obuke za pripadnike specijalnih jednica, zatim usavršavanje u oblasti forenzike, obezbeđenja ličnosti i objekata, kao i sportskih dešavanja.

 

25. 10. 2015 – Stefanović i Al Tani: Novo poglavlje u saradnji dve zemlje

 

Tokom današnje posete Kataru, ministar Stefanović sastao se i sa generalnim direktorom za bezbednost ove države Sadom Bin Jašim Al Kolaifijem i prvim čovekom Policijskog koledža Katara dr Muhamedom Al Mahani al Marijem.

 

Tom prilikom sagovornici i domaćini ministra Stefanovića pokazali su veliku zainteresovanost za saradnju sa policijom Srbije i predložili što skoriji dolazak delegacije Katara u Beograd.

 

25. 10. 2015 – Stefanović i Al Tani: Novo poglavlje u saradnji dve zemlje