**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 06. 2015. Pojačana kontrola vozača autobusa

 

25. 06. 2015. Pojačana kontrola vozača autobusa

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Uprave saobraćajne policije Boban Milinković najavio je danas pojačanu kontrolu autobusa tokom letnje sezone, istakavši da je od početka godine sankcionisano više od 1.300 vozača autobusa zbog prekoračenja vremena upravljanja, odnosno nekorišćenja propisanih odmora.

 

25. 06. 2015. Pojačana kontrola vozača autobusa

 

„Od jutros su na naplatnoj rampi Bubanj Potok, saobraćajni policajci prekontrolisali više od deset autobusa i zbog nekorišćenja dovoljnog dnevnog odmora, prekršajna prijava je podneta protiv jednog vozača, kao i pravnog lica u čijem je autobus vlasništvu“, precizirao je Milinković.

 

On je objasnio da se kontrola autobusa obavlja uz pomoć opreme za kontrolu - digitalnih i analognih tahografa iz koje se vide aktivnosti vozača u poslednjih 28 dana, na osnovu čega se jasno može utvrditi da li je vozač prekoračio dozvoljeno vreme upravljanja vozilom i da li je koristio propisane pauze i odmore.

 

25. 06. 2015. Pojačana kontrola vozača autobusa

 

„Kontrole su svakodnevne i biće naročito intenzivirane tokom letnje turističke sezone, kada je povećan broj autobusa koji prevoze putnike u međunarodnom saobraćaju“, istakao je Milinković