**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 06. 2015. Razmena informacija od izuzetne važnosti u borbi protiv terorizma

 

25. 06. 2015. Razmena informacija od izuzetne važnosti u borbi protiv terorizma

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić izjavio je u Ulan-Udeu, na šestom međunarodnom skupu visokih predstavnika za pitanja bezbednosti, da je razmena informacija među državama kroz mrežu policijskih oficira za vezu i doslednost primene bilateralnih sporazuma od izuzetne važnosti u borbi protiv terorizma.

 

Nikolić je govoreći na skupu u glavnom gradu ruske republike Burjatije, koji se već tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, ukazao na dobre rezultate učešća Republike Srbije u regionalnim inicijativama, kao i saradnje sa Evropolom.

 

Međutim, kako je naveo Nikolić, ekonomski uslovi u regionu ne idu na ruku naporima koje u ovoj oblasti ulaže ne samo Vlada Srbije, već i sve zemlje Zapadnog Balkana i kao ključne aktivnosti označio stalno praćenje rizika po pitanju terorizma, kako na regionalnom tako i na globalnom nivou, i razmenu operativnih saznanja sa ključnim činiocima u regionu.

 

25. 06. 2015. Razmena informacija od izuzetne važnosti u borbi protiv terorizma

 

Državni sekretar Nikolić je ukazao da svaka zemlja bez obzira na veličinu ima svoju ulogu, u skladu sa svojim resursima i mogućnostima, jer terorizam, ekstremizam i radikalizam ne znaju za granice.

 

„Zajednički napori morali bi jednako biti reflektovani i u sajber - prostoru sa krajnjim ciljem jačanja institucionalnih mehanizama, razmene informacija, društvene svesti i ekonomskih činilaca“, zaključio je Nikolić.

 

Ovogodišnji šesti međunarodni skup visokih predstavnika za pitanja bezbednosti, posvećen je borbi protiv ekstremizma i okupio je učesnike iz 65 zemalja.