**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 05. 2015. Razmena iskustava i znanja sa koreanskom policijom

 

25. 05. 2015. Razmena iskustava i znanja sa koreanskom policijom

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Nikolić i ambasador Republike Koreje Li Do-hun danas su svečano otvorili dvonedeljnu obuku za petnaest pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, iz oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike.

 

Obuka se održava na osnovu dogovora koji je državni sekretar, krajem aprila, postigao u Seulu sa direktorom Nacionalne policijske agencije Koreje Kang Šin Mjongom, čiji su eksperti i predavači polaznicima ove obuke.

 

„Zahvalan sam prijateljima iz Republike Koreje na spremnosti da sa nama podele svoje znanje i dragocena iskustva, jer je poznato da ova zemlja može da se pohvali najboljim svetskim stručnjacima u oblasti IT tehnologije i telekomunikacija“, rekao je Nikolić i dodao da je ta zemlja ostvarila i značajne rezultate u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

 

Državni sekretar Nikolić je naveo da je ova obuka tek prvi korak i da postoji još mnogo oblasti u kojima dve prijateljske zemlje mogu da sarađuju.

 

Prema rečima ambasadora Republike Koreje u Srbiji Li Do-huna, međunarodna saradnja je ovih dana od izuzetnog značaja, posebno u oblasti borbe protiv svih vidova organizovanog kriminala, koji ne poznaje nacionalne granice.

 

„Osim prilike da sa vama podelimo svoja znanja iz oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala, biće nam izuzetno dragoceno da čujemo vaša iskustva na planu borbe protiv terorizma“, rekao je ambasador, poželevši polaznicima obuke i njihovim predavačima uspeh u predstojećem radu.