**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 03. 2016. Ministar Stefanović: Bezbednost dece u školi je prioritet

 

25. 03. 2016. Ministar Stefanović: Bezbednost dece u školi je prioritet

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je danas da će biti pojačane patrole Policijske brigade, saobraćajne policije i policije opšte nadležnosti ispred 27 školskih i predškolskih ustanova u Novom Beogradu.

 

„Od danas počinju pojačane patrole koje će kontrolisati bezbednost dece u saobraćaju, ali će se pojačati i borba protiv narko-dilera, kako bi se oni udaljili iz školskih dvorišta i time omogućilo da deca budu maksimalno bezbedna“, istakao je ministar Stefanović prilikom posete Osnovne škole "Mladost" u Novom Beogradu.

 

On je nakon razgovora sa pripadnicima saobraćajne policije koji u neposrednoj blizini ove škole kontrolišu učesnike u saobraćaju u cilju povećanja bezbednosti dece, rekao da je ova pojačana aktivnost započeta od Novog Beograda, jer radi se o najmnogoljudnijoj opštini u Srbiji.

 

25. 03. 2016. Ministar Stefanović: Bezbednost dece u školi je prioritet

 

„Ja sam to tražio od policije koja je izašla u susret u onim kapacitetima za koje smatramo da su dovoljni i pratićemo dalje aktivnosti u čitavom Novom Beogradu, jer ovde ima najveći broj dece koja idu u školske i predškolske ustanove i zato smo odlučili da ovu akciju počnemo u ovoj opštini“, rekao je Stefanović.

 

Ministar je istakao i da je jedan od prioriteta policije da roditelji budu mirni kada decu šalju u školu i da znaju da su im deca sigurna.

 

Stefanović se zahvalio Gradu Beogradu na pomoći policiji u nabavci opreme i tehnike koja će uticati na povećanje bezbednosti dece.

 

Da je bezbednost dece prioritet, konstatovao je i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak koji je pozdravio brzu akciju Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je pojačano prisustvo policije u blizini škola, a samim tim je povećana i bezbednost. On je apelovao na vozače da uspore pogotovo pored škola kako nijedno dete više ne bi bilo povređeno.

 

25. 03. 2016. Ministar Stefanović: Bezbednost dece u školi je prioritet

 

Ministar Stefanović je prisustvovao i predavanju policijskih službenika u Osnovnoj školi „Mladost“ na temu vršnjačkog nasilja, narkomanije, bezbednosti u saobraćaju. Stefanović je poručio deci da je posao policije da ih čuva i štiti i pozvao ih je da obavezno pozovu policiju kada imaju neki problem.