**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 03. 2015. Trojica pripadnika Žandarmerije spasili čoveka iz zapaljenog automobila

 

25. 03. 2015. Trojica pripadnika Žandarmerije spasili čoveka iz zapaljenog automobila

Pripadnici Žandarmerije Ljubiša Đorđević, Nikola Petrović i Dalibor Simić na Kružnom putu ka Resniku jutros rano spasili su vozača iz zapaljenog automobila.

 

 

 

Dok su automobilom dolazili na posao iz svojih domova u Jagodini i Velikoj Plani, trojica žandarma naišli su na udes na autoputu i ugledali automobil u plamenu, koji je mogao svakog trenutka da eksplodira. U prvom trenutku im se učinilo da u automobilu nema nikoga, ali su onda primetili ruku čoveka koji se bori za vazduh. Ne razmišljajući o opasnosti od eventualne eksplozije upaljenog automobila, sva trojica su krenuli da ga spasu. Metalnom šipkom koju su im dodali građani razbili su staklo na vratima, razvalili iskrivljena vrata, isekli pojas kojim je čovek bio vezan i izvukli ga napolje. Tu su mu na profesionalan način ukazali prvu pomoć. Nažalost, suvozaču nisu mogli da pomognu, on nije davao znake života.

 

Žandarmi su sačekali hitnu pomoć i patrolu policije i uputili se na svoje redovne zadatke u Beograd.

 

25. 03. 2015. Trojica pripadnika Žandarmerije spasili čoveka iz zapaljenog automobila

 

Njihov trud je pohvalio komandant Žandarmerije pukovnik Goran Dragović i rekao da će uputiti predlog za adekvatnu nagradu trojici heroja.

 

Povodom jutrošnjeg događaja jedan od spasilaca žandarma je rekao: „Bez obzira na nagradu koju dobijemo, nama je najveća nagrada što smo spasili jedan ljudski život i nadamo se da će se povređeni uspešno oporaviti. Mi nismo učinili ništa što bilo koji pripadnik Žandarmerije ne bi u ovakvoj situaciji uradio.“