**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

25. 03. 2015. Naš zadatak je da reformišemo Srbiju

 

25. 03. 2015. Naš zadatak je da reformišemo Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Novom Sadu da pregovore o Poglavlju 24. možemo otpočeti već u junu, ukoliko bude takva politička odluka Evropske unije.

 

„Uskoro ćemo predati treću i poslednju verziju Akcionog plana za Poglavlje 24. i pregovore možemo da počnemo već u junu, ako takva bude politička odluka Evropske unije", rekao je Stefanović na otvaranju Regionalne konferencije „Forum mladih lidera regiona."

 

Istakavši da Srbija želi da bude punopravan partner i član EU, Stefanović je ukazao da je ogroman napor Vlade Republike Srbije i premijera Aleksandra Vučića rezultirao brzim završetkom skrininga za sva poglavlja u procesu evropskih integracija. Ministar je dodao da će u narednom periodu posebna pažnja biti poklonjena ispunjavanju kriterijuma za otvaranje pregovora u poglavljima 23, 24. i 32.

 

„Naš zadatak je da reformišemo Srbiju, zarad naših građana u skladu sa evropskim vrednostima i standardima i na taj način učinimo život građana boljim," poručio je Stefanović i naveo da će ulazak u Evropsku uniju biti prilika za ekonomski i društveni razvoj zemlje, u čemu će, kako je naveo, važnu ulogu imati mladi ljudi.

 

25. 03. 2015. Naš zadatak je da reformišemo Srbiju

 

Ministar policije je naglasio da je zadatak Vlade Srbije da svim mladim ljudima obezbedi jednake šanse za više radnih mesta, bolje plate i obrazovanje, kao i priliku da znanje koje su sticali upotrebe u svojoj zemlji. Prema njegovim rečima, za to je nam je potreban novi politički pristup i drugačije razmišljanje o odnosima u regionu.

 

„U nekim vremenskim periodima odnosi iz prošlosti potpuno su gušili komunikaciju među ljudima, a politika sticanja jeftinih poena nikada nikome dugoročno nije donela korist, već je samo pravila štetu budućim generacijama," istakao je Stefanović. Zato, kako je ukazao, Republika Srbija ne želi da ostane samo na rečima, već hoće da da konkretan doprinos u prevazilaženju prepreka.

 

25. 03. 2015. Naš zadatak je da reformišemo Srbiju