**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

24. 03. 2015. Na dužnosti ili ne, mi smo uvek tu kada je bezbednost građana ugrožena

 

24. 03. 2015.  Na dužnosti ili ne, mi smo uvek tu kada je bezbednost građana ugrožena

Pripadnik Policijske brigade MUP-a Branislav Savić, uhvatio je osumnjičenog koji je od radnika EPS-a oteo torbu sa 7.5 miliona dinara. Savić, koji se juče, van dužnosti i u civilnom odelu, zatekao na mestu događaja pojurio je za osumnjičenim, uspeo da ga savlada i preda patroli PU Smederevo.

 

Nekoliko minuta pre nego što ga je pripadnik Policijske brigade MUP-a sustigao, M. B. je, na trgu u centru Smedereva uz upotrebu elektro-šokera, od dvojice radnika EPS-a oteo torbu u kojoj je bilo oko 7,5 miliona dinara.

 

„Tog jutra sam krenuo na autobusku stanicu. Video sam mladića kako trči svom snagom i čuo da građani viču da se odmah zaustavi. Nisam ni razmišljao o razlozima, potrčao sam najbrže što sam mogao i sustigao ga. On je u ruci nosio torbu. Na pitanje šta ima u njoj, rekao je da nije ništa važno. Tada su dotrčali i opljačkani radnici EPS-a i objasnili da im je oteo torbu sa novcem. Zadržao sam osumnjičenog na licu mesta i pozvao policijsku patrolu PU Smederevo, koja ga je uhapsila, “ rekao je Savić.

 

24. 03. 2015.  Na dužnosti ili ne, mi smo uvek tu kada je bezbednost građana ugrožena

 

Komandant Policijske brigade Dušan Puača čestitao je Branislavu Saviću i uputio predlog da se nagradi. Takođe, Savić će biti predložen i za policajca meseca.

 

„Nisam uradio ništa što bilo koji pripadnik policije ne bi uradio. Naša je dužnost da intervenišemo i kada smo u civilu i van posla, uvek kada je ugrožena bezbednost građana. Svako od mojih kolega uradio bi isto. Kad izabereš da budeš policajac, onda si policajac 24 časa, bez obzira na okolnosti i opasnosti, “ istakao je Branislav Savić zahvaljujući se na nagradi.