**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

24. 02. 2016. Potvrđena odlična saradnja srpske i italijanske policije

 

24. 02. 2016. Potvrđena odlična saradnja srpske i italijanske policije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić sastao se, u okviru dvodnevne posete Italiji, sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova i prefektom Filipom Bubikom.

 

 

Tokom razgovora Nikolić je istakao evropski put kao prioritet kojem Srbija teži i neophodnost intenzivne saradnje sa Italijom na svim nivoima, pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i suprotstavljanja svim bezbednosnim izazovima. Državni sekretar je predložio uspostavljanje kontakt - tačaka svih operativnih linija rada i jedinica policija u cilju brže i efikasnije razmene podataka.

 

24. 02. 2016. Potvrđena odlična saradnja srpske i italijanske policije

 

Zamenik ministra Bubiko podvukao je nesumnjivu podršku Italije Srbiji na njenom evropskom putu, potvrdio odličnu saradnju dva ministarstva, ali i naglasio da uvek postoji prostora za njeno unapređenje. Ovom prilikom, on je pohvalio je Srbiju u načinu postupanja i prevazilaženju problema iregularnih migracija i izrazio poštovanje za napore koje ulaže po ovom pitanju.

 

Aleksandar Nikolić će se, u nastavku posete, sastati i sa drugim predstavnicima italijanske policije, kako bi konkretizovali buduće korake u saradnji dva ministarstva. Planirani su susreti sa više službi MUP-a Italije, kao što su Centralna direkcija za prevenciju, Nacionalna direkcija za borbu protiv mafije, terorizma i međunarodnog organizovanog kriminala, kao i sa nacionalnim tužiocem za borbu protiv mafije i terorizma.