**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

23. 06. 2015. Stefanović i Romanovska o reformama u MUP-u

 

23. 06. 2015. Stefanović i Romanovska o reformama u MUP-u

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa koordinatorkom za pomoć SAD za Evropu i Evroaziju Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt dipartmenta Alinom Romanovski o unutrašnjim reformama koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na novi zakon o policiji.

 

Ministar Stefanović upoznao je Romanovsku sa fazom u kojoj se nalazi Nacrt zakona o policiji i objasnio da će njime biti uspostavljen sistem prijema, selekcije i karijernog napredovanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

Romanovska je istakla da će SAD, kroz različite obuke i druge vidove stručnog osposobljavanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nastaviti da pruža podršku refomskim procesima.

 

23. 06. 2015. Stefanović i Romanovska o reformama u MUP-u

 

Tokom sastanka je bilo reči o problemu iregularnih migracija sa kojima se Srbija suočava, a ministar Stefanović istakao je potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova za tehničkom opremom i terenskim vozilima za kontrolu granice.

 

Stefanović je pohvalio saradnju sa kancelarijma službi za sprovođenje zakona SAD pri američkoj ambasadi u Beogradu i zahvalio se na dosada doniranoj opremi i obukama za pripadnike Ministarstva, koje su od velikog značaja za uspešnu borbu protiv svih oblika kriminala.