**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

23. 04. 2015. Prvi susret visokih predstavnika policija Srbije i Koreje

 

23. 04. 2015. Prvi susret visokih predstavnika policija Srbije i Koreje

Na današnjem sastanku u Seulu, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Nikolić i direktor Nacionalne policijske agencije Republike Koreje Kang Šin Mjong konstatovali su da su politički odnosi Srbije i Koreje dobri i prijateljski, ali i da je vreme da se unapredi saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma, visokotehnološkog i drugih vidova organizovanog kriminala.

 

23. 04. 2015. Prvi susret visokih predstavnika policija Srbije i Koreje

 

Nikolić i Kang su razgovarali o potpisivanju Memoranduma o saradnji, koji bi je unapredio u oblasti borbe protiv sajber kriminala, posebno imajući u vidu da Koreja spada u zemlje sa najboljim svetskim stručnjacima u oblasti IT tehnologija i telekomunikacija i ostvarila je značajne rezultate na međunarodnom planu. Takođe, direktor Kang je naglasio da će uskoro uputiti stručnjake koji će sprovoditi obuku pripadnicima MUP-a u Beogradu.

 

Ovo je prvi susret visokih predstavnika policija dveju zemalja sa ciljem unapređenja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.