**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

23. 01. 2015. Potpisan Sporazum koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja

 

23. 01. 2015. Potpisan Sporazum koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar finansija dr Dušan Vujović potpisali su Sporazum o saradnji između Ministarstva finansija, Uprave carina i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja.

 

- Sporazum treba da olakša, pomogne i unapredi našu saradnju u borbi protiv korupcije i kriminala i svih onih prekršaja koji usporavaju napredak naše zemlje – izjavio je ministar Stefanović i dodao da se radi o Sporazumu koji omogućava efikasniju razmenu podataka o obavljenim carinskim, akciznim i poreskim proverama u cilju dokazivanja krivičnih dela, pranja novca i drugih prekršaja i krivičnih dela. Ove aktivnosti sprovodiće Uprava carina u ime Ministarstva finansija i Direkcija policije, pre svega kriminalistička policija, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Ministar Stefanović je naglasio da će ovaj Sporazum omogućiti saradnju u primeni Zakona o javnim nabavkama, integrisanim upravljanjem granicom, suzbijanju krijumčarenja akciznih roba. - Saradnja između Uprave carine, bezbednosnih agencija i Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu dala je izuzetne rezultate u suzbijanju krijumčarenja duvanom i mislim da smo tu napravili najveći napredak u odnosu na prethodne godine. Poslednja akcija koju smo zajednički sproveli gde smo imali zaplenu od preko 1.300 tona duvana bila je veća nego sve ono što je urađeno u ovoj zemlji u poslednjih 10 ili 15 godina - naglasio je Stefanović.

 

- Ovaj Sporazum treba da pomogne svima nama da se efikasnije borimo protiv šverca, krijumčarenja, protiv različitih finansijskih prekršaja, ali i protiv korupcije koja postoji na različitim nivoima i mislim da će ova i sve buduće zajedničke aktivnosti omogućiti da Republika Srbija bude mnogo efikasnija u svim ovim naporima - zaključio je ministar i zahvalio se i direktoru Uprave carina gospodinu Milošu Tomiću sa kojim je policija u prethodnom periodu izuzetno sarađivala.

 

23. 01. 2015. Potpisan Sporazum koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja

 

Ministar finansija Dušan Vujović je istakao da je ovaj sporazum znak rešenosti vlade da bitno smanji prostor za korupciju, zloupotrebe, bežanje u sivu ekonomiju, uz napomenu da ove službe i sada dobro sarađuju. - Sporazum će omogućiti da dobro sarađuju u svim oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, protiv zloupotreba, svih vidova sive ekonomije, što u našoj zemlji, kako je rekao, dovodi do nepoštovanja zakona i do neefikasnog korišćenja javnih sredstava.

 

- Za mene kao ministra finansija jako je važno da se ovim krećemo u pravcu efikasnog korišćenja javnih resursa, prvo službi koje moraju zajednički da rade, ali i cele državne administracije koja će u budućnosti morati sa manjim brojem ljudi da obavlja iste funkcije ovako kao danas ili kvalitetnije - rekao je Vujović.