**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

22. 06. 2015. Zajedničke patrole duž srpsko-makedonske granice

 

22. 06. 2015. Zajedničke patrole duž srpsko-makedonske granice

Direktori srpske i mađarske policije Milorad Veljović i Karolj Pap dogovorili su se danas u Segedinu da će od sledeće sedmice zajedničke mobilne patrole srpske, mađarske i austrijske policije patrolirati duž granice Republike Srbije i Makedonije.

 

"Na granici Srbije sa Makedonijom, već od ponedeljka, zajedno sa srpskim policajcima biće prisutno i 20 kolega iz Mađarske sa četiri vozila sa najnovijim termovizijskim kamerama", precizirao je Veljović posle sastanka sa mađarskim kolegom Papom.

 

Prema njegovim rečima, na granici sa Makedonijom i Bugarskom svakodnevno oko 1000 ljudi želi da uđe na teritoriju Srbije, a dalje preko Mađarske u EU.

 

"To je izuzeto ozbiljan problem i već od ponedeljka će naše ekipe zajednički delovati na tom području sa kolegama iz Austrije, a verovatno i iz Nemačke", dodao je Veljović.

 

22. 06. 2015. Zajedničke patrole duž srpsko-makedonske granice

 

Direktor srpske policije i Pap konstatovali su da iregularni migranti nisu problem samo Srbije i Mađarske, već čitave Evrope.

 

Sastanak su inicirali resorni ministri, a cilj je, kako je objasnio Veljović, da se uputi jasna poruka javnosti Srbije i Mađarske i šire, da policije dveju zemalja ovaj problem ozbiljno shvataju i preduzimaju mere kako bi ga svele na razuman nivo.

 

Ukazavši da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova maksimalno posvećeni rešavanju problema ilegalnih migranata, Veljović je rekao da je Vlada ovih dana formirala i posebno telo koje će se baviti tim problemom.

 

Direktor je, istakavši visok nivo saradnje dveju policija, naveo da je na sastanku bilo reči i o formiranju zajedničkih timova za borbu protiv kriminala, u kojima će pored mađarskih, nemačkih i austrijskih, biti i srpski policajci.

 

"To je pozitivna poruka javnosti i uveren sam da će ti timovi dati odlične rezultate", zaključio je Veljović.