**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

21. 09. 2015. Nikolić: Odlučno ćemo se suprotstaviti terorizmu

 

21. 09. 2015. Nikolić: Odlučno ćemo se suprotstaviti terorizmu

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, otvarajući današnji sastanak Radne grupe za izradu nacionalne strategije za borbu protiv terorizma, istakao je težnju i spremnost Vlade Republike Srbije da nastavi odlučno suprotstavljanje terorizmu. To podrazumeva prevenciju svakog vida ekstremizma i ideološko-politički motivisanog nasilja, jačanje institucionalnih kapaciteta, pružanje podrške i pomoći eventualnim žrtvama terorističkih napada i osobama neposredno ugroženim terorizmom, utvrđivanje standarda za postupanje u vanrednim situacijama i jačanje bezbednosti državne granice.

 

 

„U okviru aktuelne migrantske krize u svetu, jačanje bezbednosti na nacionalnom nivou bez izuzetka doprinosi stabilnosti u regionu i šire. Poglavlje 24 zahteva da jedna od aktivnosti bude i usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv terorizma, u skladu sa najboljom praksom EU“, naveo je državni sekretar Nikolić.

 

 

21. 09. 2015. Nikolić: Odlučno ćemo se suprotstaviti terorizmu

 

Ambasador Peter Burkhard, šef Misije OEBS u Srbiji, pohvalio je odluku Vlade Srbije da formira ovu radnu grupu i istakao da Srbija treba da bude spremna da pruži adekvatan odgovor na sve bezbednosne rizike u regionu.