**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

21. 07. 2014. Veljoviću uručeno „Veliko zlatno odlikovanje“ Republike Austrije

 

21. 07. 2014. Veljoviću uručeno „Veliko zlatno odlikovanje“ Republike Austrije

Direktoru policije Miloradu Veljoviću uručeno je odlikovanje Republike Austrije, danas u Beču, za zasluge unapređenja policijske saradnje.

 

Veljoviću je, u ime predsednika Austrije Hajnca Fišera, "Veliko zlatno odlikovanje za zasluge za Republiku Austriju", predao generalni direktor policije Austrije Konrad Kogler, koji je, tom prilikom, istakao značajan doprinos koji je direktor srpske policije pružio u policijskoj saradnji dveju zemalja.

 

„Ovo odlikovanje meni lično znači puno, ali ga smatram ne svojim, već uspehom policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i moje države“, rekao je Veljović.

 

Sa Austrijom, prema njegovim rečima, ta saradnja je na izuzetno visokom nivou, i vezana je za suzbijanje krijumčarenja narkotika, ljudi, ali i finansijskog kriminala, pre svega u vezi sa aferom oko Hipo Alpe Adria banke, u čiju istragu je bila uključena i srpska policija. Ovo priznanje pokazuje da policija Srbije ima izuzetno dobru međuanrodnu saradnju, kako regionalnu, tako i širu.

 

On je takođe naglasio da je ovo još jedna poruka javnosti i svim građanima da nijedna država sama za sebe ne može voditi borbu protiv organizovanog kriminala, već da je to moguće samo kroz zajedničku saradnju.

 

Direktor Veljović je istakao da ovo priznanje pokazuje da je Srbija na ubrzanom putu ka EU i da policija, kroz Poglavlje 24, daje maksimalni doprinos kako bi naša država dobila svoje mesto koje joj pripada u EU.