**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

21. 05. 2015. Vredna donacija Sektoru za vanredne situacije

 

21. 05. 2015. Vredna donacija Sektoru za vanredne situacije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovali su uručenju, do sada, najveće donacije Sektoru za vanredne situacije, koju je u ime Ruske Federacije predao ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

 

"Potpuno sam siguran da će Srbija i Rusija nastaviti uspešnu saradnju u interesu dve zemlje i naroda i uveren sam da srpski narod ume i da će umeti da ceni rusku podršku", rekao je premijer Vučić.

 

Premijer je zahvalio Vladi Rusije, predsedniku Vladimiru Putinu i ambasadoru Aleksandru Čepurinu na najvećoj donaciji Sektoru za vanredne situacije. "Ova vozila su najbolji znak i simbol naših dobrih političkih i ekonomskih odnosa", rekao je predsednik Vlade i naglasio da je prosečna starost vozila u tom sektoru 28 godina i da će vozila koje je MUP dobio biti raspoređena po gradovima u Srbiji.

 

21. 05. 2015. Vredna donacija Sektoru za vanredne situacije

 

Izražavajući veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji, ministar Stefanović je rekao da je ova donacija svakako i pokazatelj dobrih odnosa dve zemlje i svega onog što je urađeno sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom.

 

„Naša vozila su stara 28 godina i ova donacija je će biti od nemerljive važnosti pri gašenju požara u Srbiji“, izjavio je Stefanović.

 

Ministar je zahvalio ruskim kolegama i na pomoći koju su pružili tokom prošlogodišnjih poplava, naglasivši njihovu hrabrost i brzo reagovanje.

 

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da Srbija i Rusija imaju dugu istoriju dobrih odnosa i da su uvek pomagale jedna drugoj. On je podsetio da u Nišu postoji Srpsko-ruski humanitarni centar i da će tokom ove godine 200 pripadnika MUP-a proći obuku u Rusiji.

 

21. 05. 2015. Vredna donacija Sektoru za vanredne situacije

 

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova dobio je sedam vatrogasnih vozila, tri operativno – spasilačka vozila, komplet od dva komada robotehničkog vatrogasnog kompleksa sa daljinskim upravljanjem.

 

Događaju su prisustvovali i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, predstavnici MUP-a, Ambasade Ruske Federacije u Beogradu i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.