**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

21. 05. 2015. Stefanović: U zajedničkoj akciji srpske, španske i hrvatske policije zaplenjena 1,1 tona kokaina

 

21. 05. 2015. Stefanović: U zajedničkoj akciji srpske, španske i hrvatske policije zaplenjena 1,1 tona kokaina

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, policija Kraljevine Španije i Republike Hrvatske, zaplenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zaplena te droge u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

 

„Na jahti „Amsterdamer“, u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Evropi“, objasnio je Stefanović.

 

Prema njegovima rečima, ovo je bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmerena na sprečavanju šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

 

„Još jednom pokazujemo da je Republika Srbija posvećena borbi protiv narkotika i srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko kartela šalju prema Evropi“, rekao je Stefanović.

 

Ministar je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da čuva bezbednost i sigurnost Republike Srbije i tako sprečava dolazak droge na srpske ulice.

 

U međunarodnoj akciji, kako je rekao Stefanović, uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su na jahti „Amseterdamer“ krijumčarile kokain.

 

„Jedna od uhapšenih osoba je srpski državljanin, a druge dve osobe su državljani Republike Hrvatske“, precizirao je ministar policije.

 

Sve aktivnosti srpske policije preduzimane su u koordinaciji i saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

 

Zaplenjeni kokain je izuzetno visokog kvaliteta i čistoće, njegova vrednost procenjuje na 44 milona evra. U okviru ove akcije, istoga dana u Valensiji uhapšeno je više osoba pripadnika te organizovane kriminalne grupe.