**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

21. 04. 2015. Policija - garant bezbednosti i ispunjenja ljudskih prava

 

21. 04. 2015. Policija - garant bezbednosti i ispunjenja ljudskih prava

Na Konferenciji o upravljanju i reformi sektora bezbednosti državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Nikolić je poručio da Srbija ostaje posvećena borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala, reformi javnog sektora i evrointegracijama.

 

Govoreći o reformi sektora bezbednosti, državni sekretar je istakao da je ključni korak rad na novom zakonu o policiji, namenjenom da postavi temelje efikasnoj i pouzdanoj policiji.

 

„Cilj je da policija svoje dužnosti ispunjava efikasno i u skladu sa zakonom i da svakom građaninu osigura jednak stepen bezbednosti, a ujedno bude garant ispunjenja ljudskih prava i sloboda“, poručio je Nikolić. On je dodao da u skladu sa tim, reforma sektora bezbednosti čini jedan od ključnih elemenata demokratskog razvoja, efikasnog prilagođavanja savremenim izazovima i stvaranju osnovnih preduslova za ekonomski razvoj društva i države.

 

„Dimenzije ljudske, državne i kooperativne bezbednosti utkale su OEBS duboko u globalnu bezbednosnu arhitekturu, čemu Srbija ove godine daje svoj puni doprinos“, zaključio je sekretar Aleksandar Nikolić.

 

21. 04. 2015. Policija - garant bezbednosti i ispunjenja ljudskih prava

 

Konferenciju su otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor Kancelarije generalnog sekretara OEBS-a, ambasador Marsel Peško, a u okviru skupa održane su četiri panel - diskusije.

 

Na Konferenciji su učestvovali predstavnici zemalja članica OEBS-a, međunarodnih organizacija, bezbednog i civilnog sektora, diplomatskih predstavnika ambasada u Beogradu, ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova, BIA, VOA, VBA i Saveta za nacionalnu bezbednost.