**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

20. 02. 2015. Uništeno oko 370 kg narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci

 

20. 02. 2015. Uništeno oko 370 kg narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci

U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, danas je uništeno oko 370 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici.

 

Uništeno je 186 kilograma heroina, kao i 184 kilograma marihuane, koje su se nalazile skladištene u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici.

 

Ulična vrednost uništenih narkotika je oko milijardu i 250.000 dinara.

 

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

20. 02. 2015. Uništeno oko 370 kg narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci

 

Uništenje narkotika pratila je Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, komisija Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici, kao i komisija Termo – elektrane „Nikola Tesla“.

 

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika obavljeno je u skladu sa Uredbom i referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

 

Današnje uništavanje narkotika, nastavak je akcije uništavanju zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

 

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.