**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

19. 10. 2015. Razbijena međunarodna kriminalna grupa kradljivaca automobila

 

19. 10. 2015. Razbijena međunarodna kriminalna grupa kradljivaca automobila

U zajedničkoj sinhronizovanoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije uhapšeno je 20 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su se kao pripadnici međunarodne organizovana kriminalna grupa bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije, izjavili su danas načelnik SBPOK-a Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević i zamenik direktora mađarske policije Tibor Takač.

 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare na graničnom prelazu Horgoš – Reske, Kovačević i Takač su precizirali da je su policije tri države zaplenile 39 kradenih vozila.

 

Organizovana kriminalna grupa, je kako se sumnja, imala striktno određene uloge: grupa koja je radila u Mađarskoj je naručivala i prodavala vozila, u Slovačkoj su ih krali, a u Srbiji su se bavili izradom falsfikovanih isprava i prekucavanjem brojeva šasija.

 

Četiri radioinice, koje su identifikovane u Srbiji, kako se sumnja, bavile su se izradom lažnih dokumenata i prekucavanjem šasija.

 

Hapšenjem su obuhvaćena i tri pravna lica, odnosno firmi koje su se bavile špedicijom.

 

Osumnjičeni, koji su uhapšeni na terirotoriji Republike Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje isprava i pranja novca.

 

Načelnik SBPOK-a Kovačević ukazao je da je istraga trajala osam meseci, da je praćena intenzivnom razmenom operativnih saznanja, a održan je i veći broj radnih sastanaka srpske i mađarske policije.

 

19. 10. 2015. Razbijena međunarodna kriminalna grupa kradljivaca automobila

 

„Akcija je sprovedena uz maksimalnu podršku i lično angažovanje ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića posebno u pogledu ostvarivanja međunarodne saradnje na svim nivoima“, rekao je Kovačević.

 

Pomoćnik direktora srpske policije Bogoljub Živković, zahvalivši se mađarskoj i slovačkoj policiji na saradnji, istakao je da se samo zajedničkim radom može uspešno boriti protiv međunarodnog kriminala.