**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

19.06.2015. Stefanović i Šoder: Pronaći efikasnija rešenja za pitanje izbeglica

 

19.06.2015. Stefanović i Šoder:Pronaći efikasnija rešenja za pitanje izbeglica

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa šefom Predstavništva Visokog komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija Hansom Fridrihom Šoderom i tom prilikom izrazili su zabrinutost zbog porasta broja izbeglica u svetu, koji utiče i na Srbiju.

 

Ministar Stefanović i Šoder izrazili su uverenje da, uz pomoć izbeglicama u Srbiji, moraju biti pronađena međunarodna rešenja, na primer kroz uspostavljanje funkcionalnog zajedničkog evropskog azilnog sistema u kome izbeglice više neće morati da rizikuju svoj život ilegalno prelazeći mora i granice.

 

19.06.2015. Stefanović i Šoder:Pronaći efikasnija rešenja za pitanje izbeglica

 

Stefanović je potvrdio rešenost Srbije da nastavi da pruža zaštitu i pomoć izbeglicama, mada većina njih dolazi u Srbiju iz zemalja članica Evropske unije poput Grčke i Bugarske da bi ponovo napustila Srbiju i ušla u EU.

 

Šef Predstavništva UNHCR-a zahvalio je ministru Stefanoviću na prilici da se zajednički obrate medijima i javnosti u Srbiji povodom Svetskog dana izbeglica, 20. juna. istakavši ponosnu tradiciju Srbije gostoljubivosti prema izbeglicama.

 

Ministar i šef Predstavništva UNHCR-a složili su se da dalje ojačaju saradnju na pružanju odgovora na ovakav porast broja izbeglica.