**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

19. 02. 2016. Stefanović: Nećemo dozvoliti da migranti ostaju zato što nemaju gde

 

19. 02. 2016. Stefanović: Nećemo dozvoliti da migranti ostaju zato što nemaju gde

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je na sastanku sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom da će se preduzeti što više aktivnosti i policijskih akcija u cilju sprečavanja iregularnih migracija, kako bi se zaštitili interesi Srbije, ali i tok migracija.

 

Prema rečima ministra Stefanovića, cilj je da se onima koji imaju pravo da zatraže azil, omogući da to pravo i ostvare.

 

Kako je ministar naveo, srpska policija će se uključiti i u zaštitu makedonsko – grčke granice, a pojačano angažovanje će definisati zajednička radna grupa.

 

„Ako dobro uradite zaštitu granice Grčke prema Makedoniji, uradili ste veliki posao“, objasnio je ministar zašto je angažovanje na ovom području od izuzetnog značaja i za našu zemlju u sprečavanju ilegalnih migracija.

 

Osvrnuvši se na temu zločina koji čine migranti, ministar Stefanović je skrenuo pažnju da je reč o tek nekoliko incidenata, najčešće sitnih krađa, ali da i pored toga policija preduzima sve mere da ne dođe do eskalacije.

 

„To što je Srbija nekome dozvolila da joj bude gost, ne znači da on ima pravo da zloupotrebi naše gostoprimstvo“, naveo je Stefanović.

 

Prema njegovim rečima, naša zemlja će pratiti šta radi Austrija i preduzimati recipročne mere, odnosno nećemo dozvoliti da migranti ulaze u Srbiju i ostaju zato što nemaju gde.

 

„Pokazali smo da smo dobar domaćin, ali i da smo odgovorni kao komšije“, poručio je ministar.

 

Ministar Pinter pohvalio je napore Srbije u rešavanju migrantske krize i istakao da je saradnja sa srpskom policijom na svim poljima, pa i u zajedničkom suzbijanju iregularnih migracija, na visokom nivou.

19. 02. 2016. Stefanović: Nećemo dozvoliti da migranti ostaju zato što nemaju gde

 

Pored aktuelne migrantske krize, ministri unutrašnjih poslova razgovarali su i o izazovima terorizma, a ministar Stefanović je naglasio da smo uputili pregovaračku poziciju za Poglavlje 24, kao i da Republika Srbija ispunjava obaveze iz akcionog plana, iako ono još nije otvoreno.